Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Proč nezestátnit ČT

KvidoKvido Přidáno před 8 letydoprava
Proč nezestátnit ČTZprávy České televize nefungují veřejnoprávně ale zaujatě. Situace došla tak daleko, že prezident Zeman navrhl radikální řešení - zestátnit Českou televizi. Je to dobrý nápad nebo snaha politiků ovládnou TV zpravodajství?
Zprávy České televize nefungují veřejnoprávně ale zaujatě. Situace došla tak daleko, že prezident Zeman navrhl radikální řešení - zestátnit Českou televizi. Je to dobrý nápad nebo snaha politiků ovládnou TV zpravodajství?

Kvalita zpráv ČT je na pováženou. Kvalita a vyváženost zpráv je v době internetu neudržitelná již několik let. Místo vyváženosti a objektivity předkládá Česká televize "jediný správný pohled na věc". Navíc aby se jeden bál, kdy na něj vypadne Kalousek a jeho názor na téma.

Situace ve zpravodajství ČT tedy vyžaduje radikální řešení. Nabízí se pohlédnout do zahraničí, kde veřejnoprávní zpravodajství funguje, je objektivní a vyvážené. Pak stačí opsat zákony a vyhlášky dané země ohledně TV vysílání včetně toho veřejnoprávního a ty současné zrušit. Není nutné vymýšlet českou cestu, když existuje fungující řešení.

Zestátnění ČT musíme odmítnout. Státní televize by dala politikům páky na ovlivnění obsahu zpráv. Stav zpravodajství by byl ještě horší, než je ten současný. Děkuji, opravdu nechci ČST z dob ředitele Zelenky v naklonované verzi podle výsledků voleb. Zemanův nápad musí rozumní politici odmítnout.



  • Autor: Jan Pravda
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Kvido 13-05-2016 09:40 4,238

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.