Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ministr Jurečka, dovozy potravin nepodepisujte!

KvidoKvido Přidáno před 8 lety
Ministr Jurečka, dovozy potravin nepodepisujte!V Rakousku nenajdete skoro žádné potraviny z dovozu. Jen ve specializovaných obchodech. A v České republice? Pravý opak! Všude zakopnete o zahraničřní dovozové, levnější potraviny. Za posledních deset let hrůza! Mají to na svědomí obchodní řetězce. Zároveň tak likvidují tuzemské zemědělství!!
V Rakousku nenajdete skoro žádné potraviny z dovozu. Jen ve specializovaných obchodech. A v České republice? Pravý opak! Všude zakopnete o zahraničřní dovozové, levnější potraviny. Za posledních deset let hrůza! Mají to na svědomí obchodní řetězce. Zároveň tak likvidují tuzemské zemědělství!!

Prostě, Rakousko, Švýcarsko, Německo, si pečlivě hlídá, co a za kolik se dováží. A v České republice tak stojí máslo kvalitní od českých zemědělců 45 CZK, z dovozu kolem 25 CZK. Je to uděláno tak, aby spotřebitel kupoval, jak jinak, to levněší. Protože většina si drahé potraviny nemůže dovolt. Českým zemědělcům jdou výrobky méně na odbyt, a tak třeba výrobci česneku a vepřového masa svoji výrobu snižují...

Politika obchodních řetězců, které upřednostňují jen cenu dodávek a skutečný původ i jakost potravin skrývají za své obchodní značky nebo výhradně preferují zboží od výrobců ze svých mateřských zemí, tedy povětšinou z Německa či Rakouska, nás přivedla k tomu, že soběstačnost v některých komoditách už dosahuje v České republice kritické hranice. Například dovážíme již více než 50 % vepřového masa, více než 30 % drůbežího masa, přes 30 % sýrů a jiných mléčných výrobků, ale také až 70 % některých druhů zeleniny a ovoce mírného pásu, jako jsou jablka, hrušky, švestky, meruňky. Od roku 1989 z naší krajiny zmizelo více než pět tisíc hektarů sadů. K výraznému úbytku pěstitelských ploch došlo u rybízů, meruněk, broskví a s pěstováním angreštu se přestalo úplně. Náš hlavní ovocný druh - jabloně, se v uvedeném období ve výměře propadl o 17 %.

Vypadá to, že skrytá taktika EU a madam Merkel, nás chce znmičit. Ministr zemědělství Marian Jurečka to míní zatrhnou, teď před volbami má skvělopu možnost. Získal by si voliče! Chci mu však připomenout, aby nepodepsal v žádném případě dovoz čínského masa do České republiky. To by české zemědělce zcela položilo. Přestali by s chovy dobytka. Přestali by obdělávat půdu a znamenalo by to ožebračení českého zemědělského stavu, i konec českých potravin na tuzemském českém trhu. Dovozy nepodpisujte, pane ministře, a soustřeďte se na státní správu, aby udělala pořádek u obchodních řetězců. Nahrabali si za posledních deset let už dost!



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');




Kvido 20-05-2016 18:27 3,462

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.