Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Horáček jako prezident; ano

KvidoKvido Přidáno před 8 lety
Horáček jako prezident; anoTextař a bývalý majitel sázkové kanceláře Fortuna - Michal Horáček 29. dubna 2016 oznámil svou možnou kandidaturu na prezidenta České republiky ve volbách v roce 2018. Slušný pán, po celý dosavadní život nestraník, který mnohé dokázal. Říkám už teď - ano!
Textař a bývalý majitel sázkové kanceláře Fortuna - Michal Horáček 29. dubna 2016 oznámil svou možnou kandidaturu na prezidenta České republiky ve volbách v roce 2018. Slušný pán, po celý dosavadní život nestraník, který mnohé dokázal. Říkám už teď - ano!

Pan Horáček, ač vyhozený student novinařiny na Univerzitě Karlově, poté plavčík, umývač černého nádobí, skladník, působil významně v umělecké branži, vystudoval mnohé vysoké školy, naposled v roce 2011 obhájil titul Ph.D. Získal nejen znalosti manažéra, ale hodně se pohyboval i ve vysoké politice. Takže dobře ví, jak to v ní chodí.

Jeho velkou zásluhou je, že v létě 1989 založil spolu s rockerem Michaelem Kocábem občanskou iniciativu MOST, která si dala za cíl zprostředkovat jednání mezi komunistickou mocí a představiteli nezávislých sdružení. V listopadu téhož roku pak MOST přivedl k jednomu stolu premiéra Ladislava Adamce a zástupce Občanského fóra v čele s Václavem Havlem; předmětem a výsledkem těchto jednání bylo zejména zrušení té části tehdejší ústavy, která garantovala Komunistické straně Československa tzv. vedoucí úlohu v politickém uspořádání země. Tím se otevřela cesta k pluralitní parlamentní demokracii a k prvním svobodným volbám po mnoha desetiletích.

Myslím, že se od tohoto pána nadějeme, v případě jeho zvolení prezidentem, rozvážných a rozumných kroků, bez zbytečných emocí. Že by měl na to, vrátit důstojnost role českého prezidenta opět k Masarykovským tradicím.



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');



Kvido 24-05-2016 19:53 4,442

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.