Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

RRTV nemůže nařizovat, co má TV Prima zveřejnit!

KvidoKvido Přidáno před 8 letydoprava
RRTV nemůže nařizovat, co má TV Prima zveřejnit!Pomýlené a naprosto degradující příkazy vůči svobodě slova a vyjádřování vypouští na veřejnost Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV)! Soukromému médiu TV Prima chce nařídit, co má zveřejňovat. Vyplývá to z tiskové zprávy RRTV o tzv. manipulativnímu zpravodajství o centru Klinika.
Pomýlené a naprosto degradující příkazy vůči svobodě slova a vyjádřování vypouští na veřejnost Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV)! Soukromému médiu TV Prima chce nařídit, co má zveřejňovat. Vyplývá to z tiskové zprávy RRTV o tzv. manipulativnímu zpravodajství o centru Klinika.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zahájila správní řízení s televizí Prima kvůli manipulativnímu zpravodajství o centru Klinika. Prima ve svých zprávách neoddělila hodnotící komentář od zpravodajských informací.

Podle RRTV její členové tvrdí, že reportáž z Klinky byla zpracována manipulativním způsobem. Divákovi prý podsouvala již konkrétní předdefinovaný názor na pojednávanou problematiku, Opírá se přitom o magnetický záznam z jednání, který Radě předal server Hlídeací pes. Zase tu máme čské práskačšství, zavání to jakoby konkurencí. A je hloupé tvrdit, že prima něco porušila. Neporušila. Jako soukromá TV může prezentovat svůj názor (to v ČR televizní média vůbec nedělají) a sjednocují se na "jednotném" názorů jako za bolševika!

Reportéři TV Prima v pořadu Klinika pokládali za potřebné říct v inkriminované době svůj názor. Přitom prezentovali také jiná stanoviska. Že údajně reportérům vedení TV Prima dalo "noty", co by bylo vhodné říct na obrazovce? To je zcela běžná praxe ve všech médiích. Kdo bude tvrdit, že své readaktory neřídí, je pokrytecký a nepřiznává reálnou skutečnost. Proto výtka RRTV k manipuálaci v reportáži TV Prima je jen blábol a úlet někoho z RRTV, kterému ostatní přikývli...

Doporučuji RRTV, aby přestala malovat čerta na zeď a ukázala, že je kvalifikovaná a oprávněná jiným způsobem: Více se zabývala TV reklamou a projednávala, aby tato komerce měla svůj kanál apod. Nutit médium v rámci otřepaného a účelového pojmu - vyváženost - co má zveřejňovat, je útokem na svobodu slova. RRTV by měla své výroky, např. o "nařizování vedení TV Prima" redaktorům, co mají mluvit, revokovat. Než bude veřejnosti pro smích.
Kvido 09-08-2016 06:49 6,715

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.