Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Volby USA; různé úhly pohledů

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Voliči USA viděli první televizní debatu kandidátů na úřad prezidenta Spojených států. Hodinu a půl trvající duel sleovalo přes 80 milionů lidí – podle všeho nejvíc v historii prezidentských debat. Z hodnocení (i české televize) je zřéjmé, kdo komu fandí...
Podle průzkumu CNN Clintonová v první televizní debatě zcela deklasovala Trumpa. Toto tvrzení je však překvapivé a více méně nepravdivé. Vžýdyť nejsledovanější americká TV, a to CBS, uvádí poměr 60 : 40 pro Trumpa.

Takže, jaké deklasování. Nehledě k tomu, že ankety mnoha amerických serverů, jako např. Time, FOX News, The Washington Times a také Variety, uvedly na prvním místě Donalda Trumpa.

Také Česká televize si zřejmě dost zalhala, když po debatě ve své zprávě napsala, že komentátoři se většinou shodli na tom, že lépe z televizní besedy vyšla Hillary Clintonová, která byla připravenější i obratnější v argumentaci. Útočnější Donald Trump si pak postěžoval na průběh duelu – prý měl zltumený mikrofon a moderátor Lester Holt byl zaměřen proti němu.

Volby prezidenta USA v roce 2016 se budou konat v úterý 8. listopadu 2016, jakožto 58. nepřímé volby prezidenta Spojených států v pořadí. Občané svými hlasy vyberou volitele kandidátů, kteří pak jako sbor volitelů zvolí v pořadí 45. prezidenta a 48. viceprezidenta Spojených států.[1]

Zvolený kandidát nahradí prezidenta Baracka Obamu, jehož funkční období uplyne 20. ledna 2017. Třetí kandidaturu mu neumožňuje XXII. dodatek Ústavy, jenž stanovuje, že každý prezident může úřad vykonávat nejvýše dvě volební období.



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Kvido 29-09-2016 17:27 3,997

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.