Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Americká Trumpova revoluce na obrazovkách

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Americká Trumpova revoluce na obrazovkách10.11. 2016 - Je po hektické americké noci z 8. na 9. listopad, která vyvrcholila Trumpovou revolucí. Stalo se neočekávané (ale já jsem tvrdil, že zvítězí Trump) miliardář Trump měl navrch nad Clintonovou. Bylo zajímavé sledovat, jak - zejména Česká televize (ČT24) - do poslední chvíle fandila staré struktuře. Jakoby miliardář nevyhovoval scénáři ČT24.
Je třeba ocenit dobrý výkon, zejména moderátora Borka, který zvládl svoji roli výtečně. Obsah jeho moderování měl však několik mezer. Předně - byloé už jasné vítězství Trumpa, avšak Borek a ostatní moderátoři naznačovali, že fandí Clintonové. Jakoby čekali na zázurak, že se vítězstvíé ještě otočí na její stranu. Připomínali, že vlastně vyhrála většinou získaných hlasů. To byla sice pravda, avšak rozhodovaly dále hlasy jednotlivých států, což už tak nezdůrazňovali.

Já bych řekl, že Clintonová, jako stará struktura, je nositelem naturelu jejího rodu, a tedy staré doby. Její zvolení by znamenalo pokračování trendu zbrojení a konfrontace, především s Ruskem. Můžeme proto očekávat, že Truimp (i když ve svém prvním prezidentském projevu toho moc nasliboval) bude nositelem jiného trendu.

Tak, jak byl pro domluvu s rozumu prezident Regan se s Gorbačovem. Tito státnici se dokázali domluvil. Když vytasili své karty, zjistili, že by v konfrontaci zbrojení a válek nevyhrál ani jeden. Trump je, myslím, podobně rozumný člověk. Již naznačil, že míní jednat s Ruskem, totéž prohlásil prezident Putin. To by znamenalo pro současný rozkolísaný svět velké uklidnění.



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Kvido 10-11-2016 12:40 3,711

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.