Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Hanobení je již v článku 17

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Hanobení je již v článku 1721. 11. 2016 - Jak je známo, navrhuje komunistický poslanec za veřejné hanobení prezidenta až roční vězení. Míní tím doplnit přestupkový zákon. Postih by hrozil lidem, kteří by znevážili postavení prezidenta při výkonu pravomoci. Je to ovšem zbytečné, protože článek 17 Listiny základních práv a svobod.
Jak je známo, navrhuje komunistický poslanec za veřejné hanobení prezidenta až roční vězení. Míní tím doplnit přestupkový zákon. Postih by hrozil lidem, kteří by znevážili postavení prezidenta při výkonu pravomoci. Je to ovšem zbytečné, protože článek 17 Listiny základních práv a svobod.

Zákon o hanobení prezidenta podepsalo 64 poslanců z řad KSČM, ČSSD, hnutí ANO a Úsvitu. Po kritice takového návrhu však někteří poslanci ČSSD a ANO změnili názor a od návrhu komunistického poslance ustoupili. Rovněž náš premiér Bohuslav Sobotka a předsednictvo hnutí ANO, své podpisy stáhli, nebo o tom uvažují. Své původní podpisy odvolali také zákonodárci Úsvitu.

Za veřejné hanobení prezidenta navrhují předkladatelé až roční vězení. Chtějí doplnit taky přestupkový zákon. Postih by hrozil lidem, kteří by znevážili postavení prezidenta při výkonu pravomoci.

Novelizovaný záíkon by byl zbytečný a částečně duplicitní. Jelikož v rámci českého právního řádu je již řešena svobodu projevu (spolu s dalšími svobodami) Článkem 17 Listiny základních práv a svobod. Článek zaručuje svobodu projevu a právo na informace, nepřípustnost cenzury, právo vyjadřovat názory libovolným způsobem a svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu. Avšak Listina v tomto článku připouští možnost zákonného omezení svobody projevu.

Zde patří i ochranu mravnosti obecně. Je zde § 184 Pomluva, což je adekvátrní k hanobení, tedy i prezidenta republiky. Proč tedy, přátelé, vymýšlet něco nového a zatěžovat tím úřady. Ale to je přece česká specialita na vymýšlení, jak z lidí dostat tréměř zadarmo peníze, napsáním jediného cáru papíru. Že páni advokátové? Jen si to přiznejte, lidé v ČR už nejsou nesvéprávní!



  • Autor: Jiří Žák
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');


Kvido 21-11-2016 05:52 3,709

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.