Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Nový prezident Rakouska a neutralita

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Nový prezident Rakouska a neutralita24. 11 2016 - Wien - V Rakousku se objevují plakáty kandidáta pravicově populistické Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Hofera v hitlerovské uniformě. Podobně jako v USA u Trumpa masky Ku-klux-klanu. Před prezidentskými volbami (2. kolo) tu skutečně atmosféra houstne.
24. 11 2016 - Wien - V Rakousku se objevují plakáty kandidáta pravicově populistické Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Hofera v hitlerovské uniformě. Podobně jako v USA u Trumpa masky Ku-klux-klanu. Před prezidentskými volbami (2. kolo) tu skutečně atmosféra houstne.

V prvním kole zvítězil bojovník za staré Rakousko - Hofer, což převážná část lidí nečekala. Nyní tedy bude Hofer soupeřit v druhém kole prezidentských voleb s Alexanderem Van der Bellenem ze strany Zelených. A jak to o volbách bývá - jeden druhého napadá. Žádný rozdíl mezi ČR a Österreich! Hofer útočí na Bellena ostře a nevybíravě, že je zelený fašista - a Bellen protikandidáta označuje za pokračovatele rasistické politiky Třetí říše.

Hofer je totiž nekompromisní zastánce neutrality Rakouska a nesouhlasí - jako Bellen - s tím, aby Rakousko mělo společnou armádu v rámci Evropské unie. Takže bude zajímavé sledovat, jak to dopadne. Rozhodnou se voliči, podobně jako v USA a potažmo v České republice, pro populistu? Přes surovou kampaň Hofera tipuji, že jako mladý člověk v prezidentských volbách zvítězí a stane se prezidentem Rakouska.



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Kvido 24-11-2016 09:47 3,632

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.