Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Proti EET jsou zašivárny

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Proti EET jsou zašivárny02. 11. 2016 - Nyní, kdy EET běží prvních 24 hodin, lze vyslovit první dojmy a zkušenosti. Krátce, účtenky, a tedy pořádek, to je zapotřebí ve většině podnikatelských aktivit. Ano, i když přemyšlivý Čech něco zašije, tedy nepřizná zobchodování finančáku. Ale EET každopádně sníží počet zašiváren pokladních dokladu a potažmo faktur. Takže stát vybere více na daních.
Nyní, kdy EET běží prvních 24 hodin (systém fungoval perfektně), lze vyslovit první dojmy a zkušenosti. Krátce, účtenky, a tedy pořádek, to je zapotřebí ve většině podnikatelských aktivit. Ano, i když přemyšlivý Čech něco zašije, tedy nepřizná zobchodování finančáku. Ale EET každopádně sníží počet zašiváren pokladních dokladu a potažmo faktur. Takže stát vybere více na daních.

Takže - nejvíce křičí a jsou proti EET, a jeho projektu, EET "kouzelníci" s účtováním. Třeba taková kadeřnice, či holička. Za dámskou úpravu bere až 500 CZK od jedné osoby. Denně jich má nejméně deset, ale komu z nich vydala doposud účtenku, kterou zahrnula do účetnictví pro Přiznání daně? Stejné to bylo dopopsud v restauracích a sféře ubytování, ale i v dalších podnikatelských sférách ČR. Přitom v jiných evropských státech mají alespoň povinné obchodní poklady, aby byl pořádek ve financích. Proto se vůbec Babišovi nedivím, že se rozhodl vybrat více na daních, tudíž pro on-line EET pokladny.

Problémy zpočátku budou, jde o novou věc. Včera např. měli hostinští starosti s tím, že né každá servírka ovláda počítač, a tedy měla problémy s EET pokladnou, jak tam vše vyťukat. Mezitím někteří uspěchaní hosté prostě odešli. Prý dokonce se malé hospody zavíraly a končí (nemám to ověřené). Pan ministr Babiš chce s takovými hostinskými osobně hovořit a zjistit příčiny. Jsou důvodem finance na nákup technologie pokladen? Možná.

Každopádně účtenky v podnikání ano! Ti, kteří vždy poctivě účtovali, nemají žádný problém. Tak, co chcete řešit?
Kvido 02-12-2016 13:42 5,428

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.