Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Protikuřácký zákon, ETT a populisté

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Protikuřácký zákon, ETT a populisté20. 01. 2017 - Vypadá to skutečně tak, že protikuřácký zákon a zavedení ETT využívají ve svůj prospěch straničtí populisté. K účinnosti protikuřáckého befelu se vyjádřil "objevně" premiér Sobotka. K zavedení EET, tedy pokladen tržeb, ministr financí Babiš. Oba v těchto záležitostech kladně, protože jim mají sloužit ku prospěchu. Ale budou?
Vypadá to skutečně tak, že protikuřácký zákon a zavedení ETT využívají ve svůj prospěch straničtí populisté. K účinnosti protikuřáckého befelu se vyjádřil "objevně" premiér Sobotka. K zavedení EET, tedy pokladen tržeb, ministr financí Babiš. Oba v těchto záležitostech kladně, protože jim mají sloužit ku prospěchu. Ale budou?

Premiér vlády ČR Bohuslav Sobotka na Twitteru napsal: "Skvělá zpráva ze Senátu! Protikuřácký zákon schválen, ČR se konečně zařadí mezi slušné země, omezí kouření a ochrání zdraví svých občanů." Opět (kolikáty premiérův?) příliš jednoduchý, populistický názor. Myslím, že tím zákonem, který ČSSD tolik schvalovala, pohřbívá sama sebe za živa. Vždyť ti chlapi z hospod nejnižší cenové skupiny (a je jich velká síla) už nebudou chtít ČSSD ani vidět! Ale nejen oni. Proč nešlo, proboha, schválit, aby v hospodě byli zvlášť kuřáci a nekuřáci, jak o tom mluvil prezident Zeman, co by kuřák. Hele, lidi! Kuřáci si nedají nikdy říct a vzít cigaretu. Nepůjdou do hospod, půjdou někde jinde. Protikuřácký zákon nic nevyřeší, jen nadělá zmatky a poškodí malé hospody, které to už nyní začínají balit. Takže, palec dolů.

A pokladny tržeb EET. Celkově dobrý nápad, určitě omezí daňové úniky, ale ne tak, jak si představuje páně Babiš. Kdo bude chtít, stejně tržby pokrátí. Tedy nevystaví účtenku a fakturu. Přesto nějaké menší procento výběru daní vzroste. Ne však o 100 procent, jak pronesl pan ministr Babiš. Ono totiž ve větším výběru daní (po zavedení EET v restauracích a hotelích) je podstatná část z navýšení ceny, tedy vlastně rabatu. Nicméně, Babiš EET oslavuje a tím, stejně jako Sobotka, své voliče štve. Také hnutí Ano dostane o volbách od voličů dost na frak. Takže, i v tomto případě, palec dolů.



  • Autor: Květoslav Vícha (Kvido)
  • PC-politika.cz


Kvido 20-01-2017 14:04 3,675

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.