Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Volební model mezi řádky: Sobotka dostal pořádný výprask

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Volební model mezi řádky: Sobotka dostal pořádný výpraskPoslední zveřejněný volební model pro ČT vyslal varovné světlo pro premiéra B. Sobotku. ČSSD se propadla na 12,5%. Jak pravdivé jsou výsledky předvolebních preferencí pro ČT? Jsou opravdové nebo povinně optimistické?
Poslední zveřejněný volební model pro ČT vyslal varovné světlo pro premiéra B. Sobotku. ČSSD se propadla na 12,5%. Jak pravdivé jsou výsledky předvolebních preferencí pro ČT? Jsou opravdové nebo povinně optimistické?

Žijeme v období postpravdivém, což už dokonce přiznávají politikové a oficiální média. I staré Blažkové došlo, že bombardovat poslední nemocnici v Allepu dvakrát do měsíce, po dobu půl roku, prostě nejde. Lidé zprávám přestávají věřit a zařizují se podle svého. Čím dál víc. Manipulace, které dosud fungovaly, se stávají bezzubými.

Podobně to je s předvolebními průzkumy. Volby v Rakousku i v USA předvedly rozsah manipulace s veřejným míněním ze strany médií a politiků. A po únicích z e-mailové schránky premiéra B. Sobotky již nemám pochybnosti o zveřejňovaných předvolebních modelech.
Kandidát "mediálních domů" má o deset procent víc preferencí, než ukáže výsledek u uren. Ty vyhraje naopak někdo, kdo měl podle průzkumů o deset procent méně. Jak poznat, kdo je kdo?

Stačí pozorně sledovat, komu média "fandí" , do koho se strefují, a naopak, koho chválí nebo o něm raději mlčí. Poslední "volební průzkum ČT" dává 32% Babišově ANO, s velkým odstupem je za ní Sobotkova ČSSD s 12,5%, následují KSČM (11,5%), ODS (8,5%), Bělobrádkova KDU-ČSL , Okamurova SPDa Kalouskova TOP09 shodně s 6,5% (abecední pořadí stran).

Domnívám se, že "ubráno" má Babiš, komunisté a Okamura. Ostatní že mají preference snů. Mezi řádky čtu: Sobotka dostal od voličů pořádný výprask, může být jen těsně nad hranicí volitelnosti. Či Kalouskova TOP09 je nevolitelná. A Okamurova SPD může být druhá. Uvidíme u voleb, nenechme se zmást ČT.
Kvido 03-04-2017 16:39 11,233

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.