Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Svět je stále více surový

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Svět je stále více surovýDnes byl pro křesťany den největšího smutku. Je Velký pátek, takže si připomínají ukřižování Ježíše Krista. Podle evangelií zemřel na kříži ve tři hodiny odpoledne. Umírají však násilně, tedy předčasně, i prostí smrtelnící. A stále ve větší míře... Násilí se stále více prosazuje, jakoby jsme neznali třeba slovo hanba.
Dnes byl pro křesťany den největšího smutku. Je Velký pátek, takže si připomínají ukřižování Ježíše Krista. Podle evangelií zemřel na kříži ve tři hodiny odpoledne. Umírají však násilně, tedy předčasně, i prostí smrtelnící. A stále ve větší míře... Násilí se stále více prosazuje, jakoby jsme neznali třeba slovo hanba.

Hanba a ruce od krve postihují i bohaté a vlivné. Právě vyšlo najevo, že v nešťastné smrti Lady Di měl prsty princ Charles. Nyní se dokonce přišlo na jeho motiv.

Zabíjení ve velkém jakoby nic neznamenalo. Ještě neskončily vraždy v Sýrii a jinde a už se mluví o tom, že válka s KLDR je na spadnutí. Tvrdí to Čína. Korea hrozí, že v případě útoku zpustoší USA. Horké mozky by bylo třeba zchladít studenou sprchou!

Velkým pátek doprovází řada pranostik. Měli bychom se např. omývat vodou nebo rosou pro ochranu před nemocemi. Nesmí se prát prádlo. Pradleny říkaly, že by tak prádlo namáčely do Kristovy krve.

Jako den pracovního klidu nebo státní svátek se Velký pátek slaví asi ve 40 zemích světa, například v Británii, Německu, Rakousku, Slovensku, Skandinávii, ale i v Austrálii, Brazílii, Kanadě nebo na Kubě. Velký pátek jako součást Velikonoc byl státním svátkem i v někdejším Československu, za komunistického režimu v roce 1951 byl ale zrušen. Státním svátkem je opět od roku 2016, lidé tak mají čtyři dny volna v řadě.
Kvido 14-04-2017 18:07 3,450

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.