Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Žijeme ve světě lživých zpráv, jede v tom i CNN

J
Jan Pravda Přidáno před 7 lety
Žijeme ve světě lživých zpráv, jede v tom i CNNŘídí se dnešní zpravodajství etiketou nebo je vše tvrdý byznys, kde je povoleno vše, jen aby zprávy měly sledovanost? Nebo jsme obětí ruské propagandy, která zpochybňuje věrohodnost médií?
Řídí se dnešní zpravodajství etiketou nebo je vše tvrdý byznys, kde je povoleno vše, jen aby zprávy měly sledovanost? Nebo jsme obětí ruské propagandy, která zpochybňuje věrohodnost médií?

Situace ve zpravodajství je špatná. Natolik špatná, že se nikdo neodváží protestovat proti dvojímu metru, očividným lžím nebo dojemným pohádkám. Zkusme se podívat věci pod povrch.

Ruskou propagandu necháme na Jakubovi Jandovi a jeho Evropským hodnotám. Podle nás vysvětluje veřejnosti její vliv na ČR víc než dostatečně a o pravdivých zprávách tato podivná organizace mlčí.

Zmíněné snažení o uvádění na pravou míru má malou chybičku. Lidé nevěří oficiálním zprávám proto, že jsou dělány tak nějak s nadšením svazáků padesátých let minulého století.

Nejnověji vyplula na povrch pravda o kvalitách zpráv americké televize CNN. Tři reportéři CNN byli nuceni ze zpravodajské televize odejít za to, že zveřejnili vymyšlenou reportáž, která se pokoušela propojit prezidenta Trumpa s ruským investičním fondem. Samotnou reportáž CNN ze svého archivu stáhla minulý pátek.

Zprávy o ruském ovlivnění amerických voleb jsou taktéž Fake news (česky falešné zprávy). Jeden z producentů CNN přiznal, že televize dlouhé měsíce vysílá vylhané zprávy o spojení Donalda Trumpa s Ruskem jen proto, aby si zvýšila sledovanost. Že si tomto mediální snažení někdo přihřívá svou polívčičku, to nebudeme komentovat

Jinými slovy, je úplně jedno, jaké zprávy čtete. Je to vždy směs pravdy a propagandy. Žijeme v informační válce. Žijeme ve světě lživých zpráv, dvojího metru a nasazování psích hlav. Jede v tom ruská propaganda, nezávislé blogy, občanské zpravodajství i CNN.

Autor: Jan Pravda
PHP-Fusion-CZECH.cz

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

{lang: 'cs'}

Jan Pravda 29-06-2017 20:20 3,655

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.