Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ty nejnižší platy a důchody jsou stále opomíjené

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Ty nejnižší platy a důchody jsou stále opomíjenéPoslanci sněmovního sociálního výboru České republiky (ČR) se správně ohradili proti nespravedlnosti při vyplácení zvýšeného příspěvku 2 000 českých korun. Ten totiž zdravotní sestry za práci na směny u lůžek pacientů, který se vyplácí od července, zřejmě nedostanou. Zapomíná se rovněž na ty naše spoluobčany, kteří pobírají nižší důchody než 7 000 českých korun.
Poslanci sněmovního sociálního výboru České republik (ČR) se správně ohradili proti nespravedlnosti při vyplácení zvýšeného příspěvku 2 000 českých korun. Ten totiž zdravotní sestry za práci na směny u lůžek pacientů, který se vyplácí od července, zřejmě nedostanou. Zapomíná se rovněž na ty naše spoluobčany, kteří pobírají nižší důchody než 7 000 českých korun.

Dotace na dvoutisícové přilepšení, které poskytlo ministerstvo zdravotnictví, se týkají výhradně personálu v nemocnicích. Ministerstvo práce, pod které seniorské domovy spadají, sestrám příspěvek dorovnat nemůže. Tak to je skutečně obrovská nespravedlnost a přehlížení náročné a obětavé práce sestřiček, které pečují o nemocné v domovech důchodců a dalších podobných zařízeních. Vědí vůbec, jak těžká je to práce? Byli se podívat v domovech důchodců pro nejstarší spoluobčany? Asi ne. Ápropos, starostové, hejtmani a primátoři mají zvýšené platů dostat!!

Např. starostové a primátoři by si od příštího roku mohli polepšit zhruba o 8,5 procenta. V závislosti na velikosti obcí, měst a městských částí, které vedou, by mohli vydělávat od 36.500 korun do téměř 95.000 korun.

Takže, sestry z domovů důchodců jsou určitě tím nadšené, jaká to je spravedlnost v ČR. Stejně tak přehlížejí legislativci problém důchodců, kteří pobírají nížší starobní důchody než 7 000 českých korun. Pokud bydlí v nájmu, mají obrovský problém přežít, protože i když pobírají příspěvek na bydlení, tak po zaplacení měsičního nájmu (zhruba 8 až 9 tisíc Kč), jim nezbude skoro na živobití. V minulých dnech se na TV Barandov k tomu vyjádřil důchodce, bývalý miliardář Poldi Kladno, pan Stehlík. Ten zkrachoval a a dovede si představit život takových chudých důchodců "...prostě, žijí na rohlících, šunku a maso mají jednou za měsíc, a to možná ani to ne", prohlásil Stehlík.

Přístup politiků k nejchudším důchodcům je v ČR skutečně velkou ignorancí. Sjednocení výplat důchodů již požadovali poslanci EU. Nejchudší mohou jen dofat, že se jejich situace zlepší. Připravovaná valorizace důchodů, jednorázově všem, a to v částce 500 Kč je výsměchem!

Autor: Kvido
PHP-Fusion-CZECH.cz

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

{lang: 'cs'}

Kvido 16-07-2017 12:06 2,991

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.