Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Tragický stav mainstreamových médií: čůrají nám na hlavu a ani se to nesnaží vydávat za déšť

J
Jan Pravda Přidáno před 7 lety
Tragický stav mainstreamových médií: čůrají nám na hlavu a ani se to nesnaží vydávat za déšťSmrt Češky v Egyptě nechtěně ukázala na žalostný stav české mediální scény, "strážců pravdy" a politiky ministerstva zahraničních věcí. V průběhu několika dní se média usvědčila ze lži nebo nekritického napomáhání dezinformátorům. Reálně hrozí, že média se zanedlouho ocitnou zcela mimo realitu ve svém vlastním vesmíru.
Smrt Češky v Egyptě nechtěně ukázala na žalostný stav české mediální scény, "strážců pravdy" a politiky ministerstva zahraničních věcí. V průběhu několika dní se média usvědčila ze lži nebo nekritického napomáhání dezinformátorům. Reálně hrozí, že média se zanedlouho ocitnou zcela mimo realitu ve svém vlastním vesmíru.

Nebývá zvykem, že novináři informují o zemřelých Češích na dovolených v zahraničí. Když mainsteream přinesl informaci o "lehkém zranění" Češky na dovolené v Egyptě, zpozorněl jsem. Šestý smysl mi říkal, že média něco pomáhají tajit.

Přišla na to dokonce moje žena, která běžně nečte zprávy, maximálně se zajímá o předpověď počasí. Přesto ji zaujala smrt Češky v Egyptě. Zaznamenala, že lehké zranění na noze a řezná rána na zádech se během několika dní proměnilo v šest bodných a řezných ran . Nakonec zraněná zemřela v Káhirské nemocnici. Konstatovala, že něco se zprávami není v pořádku. Na lehká zranění se přece neumírá do několika dnů.

Výborný rozbor situace napsal ONDŘEJ HÖPPNER, od kterého jsem si vypůjčil citát do do čánku. Komentář vyšel na několika navzájem od sebe opisujících webech, odkazuji na web Petra Hájka.

Novináři mainstereamu si zahrávají s důvěrou veřejnosti už hodně dlouho. Tentokrát se ze lži usvědčili sami v průběhu několika dní. Nyní jim přestávají věřit i lidé, kteří nevyhledávají oficiální nebo alternativní zdroje v angličtině či českém jazyce. Při tomto způsobu novinařiny hrozí, že média se zanedlouho ocitnou zcela mimo realitu ve svém vlastním vesmíru zcela nezávislém na realitě okolí. Prozatím to vypadá, že nám média a politici čůrají na hlavu a ani se to nesnaží vydávat za déšť.

V servilnosti novinářů vůči moci spatřuji ohrožení demokracie. Demokratičtí novináři nesmí jít politikům na ruku. Samozřejmou součástí jejich práce je ověřování zdrojů.

Ve zmíněné situaci jsem nezaznamenal jejich snahu o zachování důvěryhodnosti, kdy ukáží na skutečného šiřitele dezinformací- ministerstvo zahraničí vedené Lubomírem Zaorálkem (ČSSD).

Nejvíc zarážející je mlčení organizací, které bojují se lží. Např. web Manipulátoři.cz nebo Think-tank Evropské hodnoty k tématu mlčí jako hrob. Tímto se stali absolutně nevěrohodnými organizacemi.

Autor: Jan Pravda
PHP-Fusion-CZECH.cz

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');
Jan Pravda 01-08-2017 21:46 5,894

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.