Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Sídliště Ostrava - Poruba neustále vylepšují

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Sídliště Ostrava - Poruba neustále vylepšujíVelké poděkování patří Městskému obvodu Ostrava - Poruba, konkrétně panu Petru Nitrianskému z odboru komunálních služeb, údržba místních komunikací, realizace dopravních investic. Úřad se smluvními firmám, neustále vylepšuje intravilán, tedy i vzhled a kvalitu domů a chodníků ve městě. Aktuálně v těchto dnech (nehledě na současná vedra) vymeňuje stavební četa v části ulice Čs. legií dláždění chodníků.
Velké poděkování patří Městskému obvodu Ostrava - Poruba, konkrétně panu Petru Nitrianskému z odboru komunálních služeb, údržba místních komunikací, realizace dopravních investic. Úřad se smluvními firmám, neustále vylepšuje intravilán, tedy i vzhled a kvalitu domů a chodníků ve městě. Aktuálně v těchto dnech (nehledě na současná vedra) vymeňuje stavební četa v části ulice Čs. legií dláždění chodníků.

Udržovat v dobrém stavu největší satelitní sídliště v ČR - Ostrava - Poruba, které má letos již 66. svého trvání, není vůbec jednoduché a levnou záležitostí. Průmyslový rozmach Moravské Ostravy v druhé polovině padesátých letech 20. století a jejích okolních obcí, přinesl tehdejšímu státnímu podniku OKD Ostrava mj. přidělení 50 hektarů na území dnešní Poruby pro výstavbu hornického sídliště o 1 400 bytových jednotkách. Ve většině těchto bytů, které byly tak podivně "transformovány" soukromému vlastníkovi, lidé dnes dosud žijí. Jde o cihlové domy, velmí kvalitně postavené, které vytvářejí neobvyklý urbanistický ráz sídliště Ostravy - Poruby. Některé domy jsou chráněnou stavební památkou.


Hlavní třída, střední část, Ostrava - Poruba, dne 03.08.2017. Foto: Jarek Harčarík

Úprava chodníků pokračuje, ul. Čs. legií, Ostrava - Poruba, dne 03.08.2017.

Ostrava - Poruba, ul. Kopeckého, stavbaři, svačina, 03.08.2017

Péči nynějšího vlastníka cihlových domů, společnosti Residomo, s.r.o je bytový fond postupně revitalizován. Na Hlavní třídě probíhají prakticky nepřerušeně opravy omítek dvanácti poschoďových domů. Na Hlavní třídě (mezi dvouproudovými vozovkami) byly rovněž komplexně opraveny chodníky, vysázena zeleň a vytvořena cyklistická stezka. Lokalita se tak stala tolik potřebnou klidovou zónou na tomto sídlišti. A takových příkladů zvelebování sídliště Ostrava - Poruba je více.

Autor: Vícha Květoslav
Kvido 03-08-2017 10:44 2,854

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.