Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Co přinesl a odnesl 21. srpen 1968

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Co přinesl a odnesl 21. srpen 1968Kdo neví, co byl 21. srpen 1968 v dějinách Československa, ať vyhledá na Síti link: Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Dějiny musí znát, i mladí, a hledat na ně odpovědi. Proč k přepadení vojsky Ruska a dalších států došlo? Přineslo to většinou hodně zla. Názory se ale různí.
Kdo neví, co byl 21. srpen 1968 v dějinách Československa, ať vyhledá na Síti link: Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Dějiny musí znát, i mladí, a hledat na ně odpovědi. Proč k přepadení vojsky Ruska a dalších států došlo? Přineslo to většinou hodně zla. Názory se ale různí.
Martin Jaroš na Facebooku napsal:
Milé Rusko! Jen jsem ti chtěl říct, že jsme nezapomněli, jak jsi v nás v roce 1968 napadlo, zabilo stovky našich lidí, rozvrátilo život statisícům rodin a uvrhlo nás zase na 20 do hniloby. Nezapomněli jsme, že tvoji vojáci zabili například dvouletého slovenského chlapce, že jen v Praze zastřelili 15letého Karla Pariška (střelen do hlavy u Podolské vodárny), stejně starého Karla Němce (střelen do srdce tamtéž) a 16letého Miroslava Beránka (zemřel na následky průstřelu plic a žaludku, které mu v září způsobil opilý sovětský voják v Opletalově ulici). Tohle všechno jste udělali s naší budoucností, s naším mládím a s našimi životy.
A víš co, milé Rusko? Chtěl jsem ti říct, že ti to nevyšlo. Uplynulo 49 let, my jsme se zvedli a ty jsi pořád v té samé prdeli, ve které jsi vždycky bylo. Jen pár informací, jasně, povrchních, ale o něčem vypovídajících. My jsme, přes všechny tvoje snahy, prosperující země uprostřed EU a NATO. Náš HDP na obyvatele je 18 534 USD, zatímco ty jsi proti nám pořád chudá země s 8 838 dolary. Přes všechnu tvou pitomou ropu a přes všechny suroviny, co existujou. Tvoji chlapi můžou čekat, že umřou v 65 letech, zatímco u nás je to o 9 let víc a prudce to roste. A co je hlavní - u nás může člověk žít svobodně, může si říkat, co ho napadne, a rozhodně nepůjde do vězení za to, že má nějaký názor na vládu. Kdežto u vás je novinařina furt rizikové povolání a opoziční politici radši sami padají z oken, aby je někdo omylem nezastřelil nebo nepřejel kamazem.
Tím jsem chtěl říct, že jsi tuhle válku s malým Českem nakonec stejně prohrálo. A projedeš to zas, i s tím rezidentem na hradě a s celou armádou špehounů na ambasádě. A dobře ti tak.

Češi, levicově zameřeni, mají poněkud jiný názor. Nechtěli vidět, že příchodem vojsk Ruska, které byly u nás pak "dočasně" 20 roků na "návštěvě", se život občanů změnil. Lidé museli mít jeden názor, a tedy vlastně žít ve lži. Jinak by vybočili a mohli ztratit práci. Vstupovgali proto do KSČ, aby měli klid. Někteří ovšem z přesvědčení... Všichni práceschopní občané museli pracovat. Vraždy, jako dnes, byly výjimkou. Vězni museli pracovat a svůj pobyt ve vězení si zaplatit. Platy nebyly nikterak vysoké, ale také mezi nimi nebyly žádné velké rozdíly u různých profesí, poslanci dostávali refundované platy ze svého původního zaměstnání. Náklady na bydlení a energie nepředstavovaly vůbec žádnou zátěž pro rodinný rozpočet, potraviny byly sice v menší nabídce oproti dnešku, ale byly velmi, velmi kvalitní a nevozily je tisíce kamionů přes celou Evropu. V neposlední řadě, kvalitní školství bylo zadarmo, stejně jako zdravotní péče. Přišel listopad 1989 a poslední sovětský voják z našeho území odešel koncem června 1991. A dnešek? Čtvrtstoletí máme u nás kapitalismus, který poněkud připomíná ranný kapitalismus počátku 19. století. Výsledkem je rozkradení a zničení českého průmyslu, vysoká nezaměstnanost, zhruba o 600 procent větší kriminalita a neúměrné zdražování životních potřeb.

Autor: Kvido
Kvido 21-08-2017 12:06 2,896

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.