Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

To je špatné; ruší anonymní diskuzi

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
To je špatné; ruší anonymní diskuziPokud se nepletu, ve čtvrtek sdělil šéfredaktor Dalibor Balšínek (Echo24.cz), že ruší anonymní diskuzi čtenářů pod články. Ke stejnému kroku se odhodlal také server ihned.cz. Tedy média, která mají dost lidí na to, aby si anonymní diskuzi pohlídala. Jde o to, že se mají vymýtit velmi vulgární příspěvky čtenářů a vůbec "kultivovat" diskuzi. To je ale špatné a v demokracii nepřípustné! Nelze s tím souhlasit!
Pokud se nepletu, ve čtvrtek sdělil šéfredaktor Dalibor Balšínek (Echo24.cz), že ruší anonymní diskuzi čtenářů pod články. Ke stejnému kroku se odhodlal také server ihned.cz. Tedy média, která mají dost lidí na to, aby si anonymní diskuzi pohlídala. Jde o to, že se mají vymýtit velmi vulgární příspěvky čtenářů a vůbec "kultivovat" diskuzi. To je ale špatné a v demokracii nepřípustné! Nelze s tím souhlasit!

Tento nedemokratický zásah (buď diskuze se vším všudy, nebo žádná!) poněkud úsměvně obhajuje redaktor ihned.cz Martin Fendrych v článku: Pomóóóc, berou mi svobodu urážet! Klid, psychoterapie mailem pokračuje.

Částečně má pravdu, avšak přesunutí diskuze do e-mailů, které bude redakce kontrolovat a poté teprve zveřejňovat v diskuzích pod články, je trapné a neslučitelné se svobodou slova a vyjadřování. Když mně bude takový redakční "cenzor" před zveřejněním číst příspěvek v diskuzi a rozhodovat o tom, zda jej zveřejní, fakt nemám zájem v takové diskuzi přes e-mail na něco reagovat.

A co tím utrpí? Kromě svobody slova, bude odstřižen názor "z plných plic", co si SKUEČNĚ ten či onen čtenář MYSLÍ. A vulgarismy? Ale přátelé editoři, na ihned.cz a Echo24, neříkejte, že neznáte filtry, které dokáží slovní vulgarismy a jiné ohavnosti nahradit hvězdičkami!? Takže, nevymlouvejte se na vulgární a nesnášenlivou diskuzi. Prostě - berte současné klima v Česku, jaké je, totiž anonymní diskuze o něčem vypovídá. Nesnažte se manipulovat názory čtenářů!

Twitter: Sdělení ihned.cz k rušení anonymní diskuze

Ponížením diskuze, a to zrušením anonymních příspěvků k článkům (podobně jak to má idnes.cz), zabrání tedy shora zmíněná méda diskutovat anonymním/neregistrovaným čtenářům. Jenže, právě anonymita umožňuje čtenáři plně vyjádřit jeho názor, aniž by se obával čehokoli. Registrovaný čtenář již sám sebe z různých důvodů autocenzuruje. Více pravdy tudíž může být v anonymních příspěvcích, které jsou více barometrem celospolečenské nálady. Weby ihned.cz a Echo24.cz se tak o tuto možnost ochudí a zřejmě i ztratí některé dosavadní čtenáře.

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 09-09-2017 17:19 5,020

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.