Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Nefér superdebaty v ČT a ČRo

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Nefér superdebaty v ČT a ČRoTěsně před letošními volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR jsme mohli sledovat tzv. superdebaty. O jejich obsahu se nechci zmíňovat. Co mně však na obou besedách "jako přes kopírák" vadilo, bylo složení diskutujících.
Těsně před letošními volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR jsme mohli sledovat tzv. superdebaty. O jejich obsahu se nechci zmíňovat. Co mně však na obou besedách "jako přes kopírák" vadilo, bylo složení diskutujících.

Vážení z ČT a ČRo a dispečéři těchto besed, uvědomujete si, že jste superdebatami klamali národ? Pokud by obě besedy měly být věrohodné a argumentačně vyrovnané, muselo by v nich na jednom místě, v konkrétní čas diskutovat všech 31 zástupců kandidujících stran.

Nikdo nemůže za to, že stranických subjektů, jako uchazečů, je tak hodně. To ostatně svědčí o nespokojenosti občanů vůči zaběhlým stranickým molochů. Povinností veřejnoprávních médií bylo, dát slovo alespoň v závěrečné superdebatě všem politickým stranám, které jdou k současným volbám do Poslanecké sněmovny! Jinak řeči o demokratickém přístupu k volbám jsou jen planá slova. Chybou obou moderátorů (ČT a ČRo) v této souvislosti bylo, že ani náznakem nezmínili, proč v závěrečné superdebatě v obou veřejnoprávních médií dostalo slovo pouze 10 vyvolených stranických zástupců.

Argumenty o tom, že na to existuje nějaké usnesení, jsou liché, jelikož taková pravidla lze označit za protidemokratická! Superdebata před volbami musí být vyvážená a není možné, aby došlo (jak se stalo) k blokování a omezování svobody projevu zbývajících jednadvaceti stran. Diváci/posluchači tak byli uvedení v omyl. Neměli v této superdebatě relevantní srovnání nezi politickými stranami!! Diváci si mohli udělat pouze "vnucovaný" názor zástupců desítky zúčastněných diskutujících stran, ketří byli veřejnoprávními médii takto preferováni. Superdebaty proto rozhodně nebyly z těchto důvodů férové a uchazeči malých stran, kteří se rovněž ucházejí o účast v Poslanecké sněmovně, byli zjevně poškozeni!


Jak aktuálně probíhají volby:
var widgetStaticOverallMuni = irozhlas.renderComponent("WidgetStaticMunicipality", document.getElementById("irozhlas-election-widget"), {data: {municipalityId:'554782'}});
var widgetStaticOverallMuni = irozhlas.renderComponent("WidgetStaticMunicipality", document.getElementById("irozhlas-election-widget"), {data: {municipalityId:'554782'}});

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 21-10-2017 06:44 2,763

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.