Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Prezident k občanům z Lán na Radiožurnálu

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Prezident k občanům z Lán na RadiožurnáluPrezident republiky, ing. Miloš Zeman, vystoupí v živě vysílaném rozhovoru v pondělí 30. října 2017 v 17.05 hodin v pořadu 20 minut Radiožurnálu na stanici Český rozhlas. Rozhovor bude vysílán živě ze zámku v Lánech. Konečně, jak to má být. Prezident má sdělovat své myšlenky převážně ve veřejnoprávném médiu. Rozhovory z Lán mají navíc svoji tradici.
Prezident republiky, ing. Miloš Zeman, vystoupí v živě vysílaném rozhovoru v pondělí 30. října 2017 v 17.05 hodin v pořadu 20 minut Radiožurnálu na stanici Český rozhlas. Rozhovor bude vysílán živě ze zámku v Lánech. Konečně, jak to má být. Prezident má sdělovat své myšlenky převážně ve veřejnoprávném médiu. Rozhovory z Lán mají navíc svoji tradici.

Chci věřit, že pan prezident tentokráte v aktuální Babišově euforii nezapomene na důchodce, a také na to, jak se dařilo důchodci Zemanovi na Vysočině. Tehdy kritizoval politiky, jak si blahobytně mlaskají za své platy a bonusy. A on s rodinou nemohl skoro vyžít, manželka Ivana musela pracovat. Co se od té doby změnilo? Důchodcům nasliboval ledacos a skutek utek. Politici dále mlaskají, poslanci dostali přilepšenou až na 130 tisíc měsíčně... A tuhle se bývalý důchodce Zeman vyjádřil, že "tu tisícovku co budou za pobyt v nemocnici důchodci platit unesou...".

Důchodci, hlavně ti méně majetní, to v tomto případě neustojí, pane prezidente! Pokud odejde důchodce do nemocnice, tak z jeho almužny chudého důchodce 8 000 českých korun mu zbude po úhradě pobytu v nemocnici necelých 5 000 českých korun. Z čeho bude platit nájem a další poplatky? Vyháníte, pane prezidente, důchodce na ulici? Toho se tito lidé po téměř 40 letech práce dočkali? To je, pane prezidente, postoj hlavy státu k nejchudším lidem v Česku? Opravdu smutné! Ztěží vás budou tito lidé volit v lednu 2018 za prezidenta.

Doufejme, že Radiožurnál (předvádí dosud velmi dobrou nezávislou publicistiku a zpravodajství) vám v kontextu tohoto textu k nejchudším důchodcům, kteří musí žít měsíčně za 7 000 až 9 000 českých korun, otázku v Lánech položí.

Záznam Hovory z Lán, prezident Zeman, 30.10.2017, 17:05:00, zvuk

Aktualizováno 31. 10. 2017 - 05:11

1/ Otázky a řeč prezidenta omílaly staré informace z jeho vystoupení předtím (např. den po parlamentních volbách 29. 10. 2017 na TV Barandov - duel Soukupa) o výsledku voleb, názorech na Babiše a ANO.
2/ Nově řekl prezident, že je pro zrušení Senátu a v tom se shoduje s SPD Okamury.
3/ Nově prohlásil, že v případě kandidatury Okamury na prezidenta, by přišel asi o 10 procent hlasů voličů.
4/ Moderátor Pokorný byl jako vždy brilantní ve vedení rozhovoru, místo nevhodné zmínky na závěr k PusyRaiot (reminiscence na aféru z posledních hovorů s prezidentem) se měl Miloše Zemana zepta, zda by chtěl nadále v Hovorech z Lán vystupovat pravidelněji (v případě svého zvolení), či doporučoval zachovat na ČRo tento žánr obecně.

Hovory z Lán, prezident ČR, 30.10.2017
Kvido 29-10-2017 14:39 2,952

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.