Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Radiožurnál; proč nehrají vyznamenané

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Radiožurnál; proč nehrají vyznamenanéRadiožurnál (ČRo) pokračuje, dá se říct, úspešně na cestě k veřejnoprávnosti tohoto média. Všechno ovšem není, jak by mělo být a není proto divu, že např. politik Okamura (SPD) i toto médium kritizuje. Někdy to vypadá, jakoby ČRo neměřil všem jedním metrem...
Radiožurnál (ČRo) pokračuje, dá se říct, úspešně na cestě k veřejnoprávnosti tohoto média. Všechno ovšem není, jak by mělo být a není proto divu, že např. politik Okamura (SPD) i toto médium kritizuje. Někdy to vypadá, jakoby ČRo neměřil všem jedním metrem...

Pozorovat to můžeme např. na písničkách nejrůznějších našich zpěváků i ze světa. Nechci navazovat na diskuzi, která se, asi tak před dvěma roky, vedla kolem zveřejňování písniček, které vkládá podle aktuálních časových možností automaticky stroj. Přesto není, myslím fér, když např. zpěvačku - Anna K jsme mohli v minulých dvou týdnech slyšet nejméně dvakrát, ale písničkáře Jaromíra Nohavicu a Helenu Vondráčkovou ani jednou. Přitom získali ke 28. říjnu Státní vyznamenání.

ČRo a jeho stanice Radiožurnál, by měla jako veřejnoprávní médium, respektovat dění v ČR a reagovat na situaci naprosto nezávisle a nestranně! Tedy nepochlebovat v tomto případě těm, kteří udělení vyznamenání uvedeným písničkářům kritizovali. a raději jejich hity Nohavici a Vonbdráčkové nepouštět. Tím nechci říct, že by vyznamenáni zpěváci měli být hráni na stanici Radiožurnál od rána do večera každý den. Nikoli. Ale veřejnoprávnost této stanice je v tom, že alespoň den či dva po vyznamenání zpěváků, měli být připomenuti v hudební prezentaci. Koncesionáři, kteří si ČRo platí, na to jistě čekali. To by byla mj. také slušnost.

Proto se domnívám, že dramaturgie či režie v ČRo, u hudebních žánrů není ještě stále plně nezávislá. Přihlíží zde zřejmě k individuálním zájmům a náladám, bohužel, takto opuští roli veřejnoprávního působení.

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 04-11-2017 07:17 4,855

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.