Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Příčinou nízké důvěry v média je neprofesionalita

J
Jan Pravda Přidáno před 6 lety
Příčinou nízké důvěry v média je neprofesionalitaZ médií čiší neprofesionalita. Moderátoři a redaktoři se jednou vyjadřují jako děti, příště okatě někomu nadržují či používají nepříliš spisovný jazyk ulice. A k tomu existují témata, které média ignorují a tváří se, jako by neexistovala. Díky tomu nyní mohou pouze bezmocně přihlížet, že jim lidé nevěří a hledají alternativní zdroje. Hlavní média, odborně Mainstream, se chová jako režim před rokem 1989. Nepohodlnou pravdu tehdy šířily "štvavé vysílačky", kterou v současnosti nahradila "ruská propaganda".
Z médií čiší neprofesionalita. Moderátoři a redaktoři se jednou vyjadřují jako děti, příště okatě někomu nadržují či používají nepříliš spisovný jazyk ulice. A k tomu existují témata, které média ignorují a tváří se, jako by neexistovala. Díky tomu nyní mohou pouze bezmocně přihlížet, že jim lidé nevěří a hledají alternativní zdroje. Hlavní média, odborně mainstream, se chová jako režim před rokem 1989. Nepohodlnou pravdu tehdy šířily "štvavé vysílačky", kterou v současnosti nahradila "ruská propaganda".

Neprofesionalita ve veřejnoprávních médiích je neodpustitelná. Ze zákona platí, že na rozdíl od komerčních médií přináší objektivní, vyvážené zprávy. Nějak se to nedaří. Např. v České televizi donedávna platilo, že se téměř ke všemu denně vyjadřoval Miloslav Kalousek. Jakoby neexistovali jiní, od nezávislých odborníků až po erudované politiky, klidně i z okrajových stran.

Dnešní předpověď počasí mě těsně před padesátkou omládla. Při cestě kolem TV přijímače jsem se dozvěděl, že zítra vyjde sluníčko. Moderátorka si myslela, že všichni diváci jsou malé děti. Profesionálka by místo dětského slovníku použila neutrální výraz.

Otevřu dnešní zprávy. Blesk píše o tom, že " Šestimetrový žralok uhryz ..." Blesk v tomto případě používá slovník nespisovné, jadrné češtiny z Ostravy Přívozu, ve kterém svého času působil Klement Gottwald.

A k tomu existují témata, které média ignorují a tváří se, jako by neexistovala. V době internetu je hodně naivní očekávat, že budou všichni nečinně přihlížet. Díru v informování zaplnil domácí samizdat, např. server Rukojmí.cz od bývalého novináře Břetislava Olšera, který před rokem 1989 byl umlčován komunisty. Tento pravdu milující novinář byl umlčen i v demokracii a to jako bloger serveru iDNES. Moc ho opět neumlčila, vydává internetový samizdat.

Neprofesionalita, bídné vzdělání redaktorů. Pak vznikají seznamy Sorosem placeného ex gaypornoherce Evropských hodnot pod ochrannými křídly rychlostudenta plzeňských práv Chovance. Díky tomu nyní mohou novináři mainstreamu pouze bezmocně přihlížet, že jim lidé nevěří a hledají alternativní zdroje.

Autor: Jan Pravda
Jan Pravda 11-12-2017 21:26 3,041

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.