Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Taškařice ČSSD o vládu

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Taškařice ČSSD o vláduCelá ta taškařice s vyjednáváním o nové vládě ČR se jeví po půlroce zmařeného času jako zneužití Babiše (ANO) pány Hamáčkem a dalšími (ČSSD). Socialisté chtějí v politice něco znamenat a chtějí koryta. Schválené prohlášení vlády je nekonkrétním cárem papíru.
Celá ta taškařice s vyjednáváním o nové vládě ČR se jeví po půlroce zmařeného času jako zneužití Babiše (ANO) pány Hamáčkem a dalšími (ČSSD). Socialisté chtějí v politice něco znamenat a chtějí koryta. Schválené prohlášení vlády je nekonkrétním cárem papíru.

Sociální demokraté udělali, stejně jako hnutí ANO, ústupky. Avšak ve společně schváleném "Prohlášení" není skoro žádná konkretnost. Třeba k důchodové reformě, daním apod. Je to cár papíru! Navíc, v ČSSD je velké napětí, ke vstupu strany do vlády mají mnozí členové rozdílné názory a nechtějí s hnutím ANO spolupracovat. Chtějí jít do opozice.

Závažný problém, který ČSSD nevadí: Požadavek KSČM na to, aby mohla ovlivňovat nominace do vedení státních firem. Když uvážíme, že nynější komunisté sice nezpůsobili hrůzy napáchané bolševiky (padesátá léta, represe proti politickým oponentům, viz. pohřbiště politických vězňů v Praze - Motole), avšak nikdy se za to neomluvili, měli by mít komunisté takovou moc vůči vládě?! Tedy v důsledku rozhodovat o tom, kdo bude ve vedení českých firem? Sám Babiš má k takovému kroku nechuť, a tedy, proč souhlasí se spoluprácí ANO a KSČM? Hraje pouze o čas?

Proti spolupráci s ANO je senátorský klub, někteří hejtmani i bývalí čelní představitelé strany Bohuslav Sobotka a Milan Chovanec, kteří s hnutím ANO zasedali v minulé vládě. A tak předseda ČSSD Hamáček vymyslel agitovat po celé zemi. Do doby než bude zahájeno stranické referendum od 21.5. do 14.6.2018. Tohle ještě více ČSSD rozhádá a koleduje si tak o vlastní krach.

Foto: CedulArt.cz
Kvido 12-05-2018 06:21 2,874

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.