Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Zadlužení, nejen důchodci, čtěte!

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Zadlužení, nejen důchodci, čtěte!V Česku máme systematické, chladnokrevné okrádání důchodců, proti kterému stát nejenže nic nedělá, ale ještě jej podporuje. Zajímavé jsou i reakce občanů na internetových diskuzích: "Patří jim to, mají si dávat pozor, co podepisují!", nebo "Dluhy se mají vracet - kdo nesplácí dluh, ten je zloděj!"
V Česku máme systematické, chladnokrevné okrádání důchodců, proti kterému stát nejenže nic nedělá, ale ještě jej podporuje. Zajímavé jsou i reakce občanů na internetových diskuzích: "Patří jim to, mají si dávat pozor, co podepisují!", nebo "Dluhy se mají vracet - kdo nesplácí dluh, ten je zloděj!"

Všeználkové, kteří takto odsuzují své starší spoluopbčany, jen kecají a nemají pravdu! Důchodci totiž podle statistiky nemají dluhy jen ze spotřebitelských půjček, ale jejich dluhy vznikly z povinných platby, které člověk musí platit např. při centrálním topení, spotřebě vody, elektřiny, plynu a ve veřejné dopravě. Dluhy u těchto plateb mají zejména starodůchodci, jelikož z dob totality mají vypočteny velmi malé důchody (z tehdejších výdělků kolem 800 až 1 800 Kč).

Kolik důchodců dluží
Exekucí na důchod v Česku dál přibývá. Na konci června loňského roku bylo kvůli dluhům v exekuci bezmála 88.000 lidí. Bylo jich tak skoro o 3000 víc než na konci roku 2016 a pětkrát víc než před 12 lety. Od roku 2009 se počet téměř zdvojnásobil. Suma, kterou Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) loni za první pololetí ze starobních, invalidních a pozůstalostních penzí dlužníkům strhla a poslala věřitelům, činila 1,1 miliardy korun. ČTK to řekla mluvčí ČSSZ Jana Buraňová.

Exekuce, které jsou vykonávané v Česku a jejich způsob, jsou zločinností - nejen proti důstojnosti člověka. Penále, které si exekutoři počitaji, (ca 27%) jsou normální lichva. Jediná cesta je podat hromadnou žalobu na Českou republiku ve Strassbourgu.


To, co je zrůdné, že je umožněno, aby skutečná částka, o kterou je člověk odírán byla nejen o mnoho větší, než dluh, nýbrž mnohonásobně. Zákon je tak špatný, aby umožňoval akorát bezpracné výdělky právníkům (ať od soudu anebo z advokacie anebo z řad exekutorů), dokonce aby se člověk bál zemřít, aby jeho případné dluhy nebyly přičítány jeho potomkům, a dokonce exekucí mohou být postihováni lidé, kteří nikomu nic nedlužili ani nejsou osobami povinnými v rámci soudního nebo exekutorského nařízení (v důsledku existence zákonného generálního inhibitoria - 44 odst. 7 exekučního zákona, při existenci podílového vlastnictví cizích, nikoli manželských osob - §137 a další občanského zákoníku). To se musí změnit a soukromým exekutorůn, kteří si mohou účtovat nehorázné sumy, musí být učiněn KONEC!!! Je to hanba Česka!!!"

Jak je to s dluhy občanů v Rakousku a Německu?
Například v Rakousku a v Německu není podobný postup vůbec možný!!! Pokud občan ukaže svoji snahu dluh platit, hradí vetšinou částku, kterou si sám navrhne. Důchodci neplati většinou nic. V případě, že človek podepiše prohlašeni o platební neschopnosti, úřady mu povolí platbu splátek až dnem, kdy je toho schopen. Pokud podepíše dlužník insolvenci, tak jsou po šesti letech jeho dluhy smazány. Další komentář, myslím, není třeba.
Kvido 31-05-2018 08:27 2,534

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.