Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Kauza Malá; musí politiku řídit hysteričtí pisálkové? Neměli by!

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Kauza Malá; musí politiku řídit hysteričtí pisálkové? Neměli by!Je zarážející, že česká politika mnohdy rozhoduje, jak kážou hysteričtí a zaplacení novináři. Teď rozjeli kampaň proti ambiciózní nastávající ministryni spravedlnosti Malé. A je to směšné, prý před 13 roky opisovala diplomku...
Je zarážející, že česká politika mnohdy rozhoduje, jak kážou hysteričtí a zaplacení novináři. Teď rozjeli kampaň proti ambiciózní nastávající ministryni spravedlnosti Malé. A je to směšné, prý před 13 roky opisovala diplomku...

Vašnosti, ergo kladívko, a kdo pak neopisuje? Drtivá většina! Jen to asi lépe umějí, než paní Malá... Pátrání po plagiátech nebylo před tolika roky vůbec aktuální, prostě se na to nekladl důraz, neexistovala digitální kontrola plagiátorství! Proto je nesmysl klást na 13 let starou diplomku požadavky dnešními měřítky. Protože to ukazuje naprostou účelovost. Slouží jí hysteričtí pisálkové, kteří za nějaký peníz chtějí potopit konkrétní osobu. A tak se vyhrožuje nutností odstoupit z postu kandidátky paní Malé na ministryni spravedlnosti.

Takovým tlakům by nastávající premiér Andrej Babiš neměl podlehnout! A pokud se dokáže, že Malá skutečně opisovala, nebude jistě pro ni problém diplomku znovu obhájit. Ovšem vstoupit takovým zpochybňujícím obviněním pouhé dva dny do jmenování nové vlády, by bylo nerozumné a riskantní.


Malá získala na Mendelově univerzitě titul Ing. v roce 2005. Diplomovou práci psala na téma Mikroklimatické podmínky v chovu králíků. Práce se ale částečně shoduje s diplomkou o dva roky starší, psanou na podobné téma. „Diplomka vykazuje shody v literárním přehledu. To je asi 25 stránek textu, kde se shoduje cca 11 stránek textu s diplomovou prací z roku 2003. Je to řádně odcitované, nicméně tzv. překryv to je.

Celkem má jít o jedenáct stran plagiátu. Dnes by, říká univerzita, diplomka antiplagiátorským systémem neprošla a vedoucí by ji vrátil k přepracování. Tehdy ne, protože diplomové práce byly jen v tištěné podobě a na opisování se přicházelo těžko.

Taťána Malá-ministryně_kauza_diplomka_Twiitter_názor
Kvido 08-07-2018 16:14 2,565

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.