Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Malá se unáhlila, může nastat pat vlády

G
Přidáno před 6 lety
Malá se unáhlila, může nastat pat vládyPodle mého názoru (nejsem sice právník) soudím, že paní Taťána Mala na post ministryně spravedlnosti neměla momentálně před vyslovením důvěry vládě (zítra 11. července 2018) rezignovat.
Podle mého názoru (nejsem sice právník) soudím, že paní Taťána Mala na post ministryně spravedlnosti neměla momentálně před vyslovením důvěry vládě (zítra 11. července 2018) rezignovat.
I když je asi pravděpodobné, že při svých diplomových pracích (Ing a Mgr) opisovala nevědomě. Jisté je, že opisovat se nemá a neodhalilo se to v jejím případě, protože před 13 roku na to nebyly technologie. Teď to někdo vyštráchal a zřejmě záměrně. Kritizuje to i advokátní komora, možná také záměrně.
V této situci však paní Malá neměla na funkci ministryně spravedlnosti rezignovat, protože to může ohrozit zítřejší hlasování o důvěře vlády Andreje Babiše. Navíc, chaos do tohoto ústavního kroku přinesl sám premiér v demisi A.Babiš, protože chce požádat prezidenta Zemana, aby mohl dočasně vykonávat, nyní již neobsazenou funkci ministra spravedlnosti. To je však příliš nerozvážný krok, protože pan Babiš má přece sám problémy právního charakteru, je trestně stíhanou osobou!
Bylo by to stejné, jako v případě Malé, post ministra spravedlnosti by vykonávala osoba, která zřejmě sama nejednala čestně a podváděla. Proto Malá měla počkat se svou rezignaci a nemusel se do toho montovat A.Babiš. Takhle je to nyní velký zaplatenec a nevím, co na to řeknou zítra před hlasováním o důvěře vlády poslanci Poslanecké sněmovny. Bude to zřejmě velké divadlo, které může skončit i tzv. patem současné vlády.
Pochybnosti ohledně Malé jako ministryni se objevovaly již v době, kdy byla jen mezi uvažovanými kandidáty. Opozicí byla například kritizována za výroky ohledně Babišova stíhání, byla zpochybňována její odborná erudice nebo fakt, že její manžel vlastní firmy zabývající se insolvencemi a mikropůjčkami. Pokud by se po jmenování Babišovy vlády za účastí Malé ukázalo, že pochybila, měla by teprve pak dost času na odstoupení z vlády...
10-07-2018 07:28 2,404

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.