Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Velmi nebezpečné signály z Německa prozrazují (maskování) volání po diktatuře

J
Jan Pravda Přidáno před 5 lety
Velmi nebezpečné signály z Německa prozrazují (maskování) volání po diktatuřeV den 101. výročí Velké říjnové revoluce v Rusku přišly z Německa dvě velmi znepokojivé signály. Naši sousedé se nově nebojí vyjádřit svůj skutečný názor. Přiklání se k vládě silné ruky. Napětí v Německu také vyjadřuje německá sociální demokracie, která se snaží odpoutat pozornost od problémů našich západních sousedů a nově slibuje rok placeného volna po dvanácti odpracovaných letech. Realita v Německu není tak růžová, jak ji dosud předkládala média.
V den 101. výročí Velké říjnové revoluce v Rusku přišly z Německa dvě velmi znepokojivé signály. Naši sousedé se nově nebojí vyjádřit svůj skutečný názor. Přiklání se k vládě silné ruky. Napětí v Německu také vyjadřuje německá sociální demokracie, která se snaží odpoutat pozornost od problémů našich západních sousedů a nově slibuje rok placeného volna po dvanácti odpracovaných letech. Realita v Německu není tak růžová, jak ji dosud předkládala média.

Z průzkumu Lipské univerzity vyplývá, že vůdce by chtělo 11 procent Němců. Podobný trend odhalily také další dotazy. Za určitých okolností je pro 7,9 procenta diktatura lepší státní formou. Přes 11 procent Němců je přesvědčeno o tom, že jsou od přírody nadřazeni ostatním národům, To, že historici zveličují zločiny nacismu, si myslí 8,1 procenta dotázaných, dalších 19,5 procenta to považuje za z části pravdivé.

Tato čísla jsou ovšem snížena obrovským strachem, že dotazovaní budou za svůj názor potrestaní, ať soudy nebo ztrátou zaměstnaní. Díky dlouhodobému působení represí, multikulturního školství či mediálnímu tlaku umí respondenti odpovídat to, co chce být slyšeno. Realita podle mě bude mnohem horší, jelikož své skutečné názory Němci nedávají najevo. Jako reálná vidím dvojnásobky zveřejněných čísel, ne-li vyšší.

Dusnou atmosféru v Německu prozrazuje také nový návrh sociálních demokratů, který má očividně nastolit jiné téma a tím upozadit volání po vládě silné ruky. Německá sociální demokracie nově navrhuje roční volno po každých dvanácti odpracovaných letech. Tento návrh vnímám jako populismus nejhrušího zrna, který má sloužit k odpoutaní pozornosti od nežádoucího tématu. Mám pocit, že i přes obrovské represe a nastolení nového tématu volání po vládě silné ruky neustane. Nezapomeňme, že nacisté slibovali obyčejným lidem lepší život, který jim do rozpoutání války dali. Realita v Německu není tak růžová, jak ji dosud předkládala média.
Jan Pravda 08-11-2018 08:40 2,438

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.