Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Lepšolidé kydají na Karla Gotta splašky. Alespoň víme, co jsou zač

J
Jan Pravda Přidáno před 5 lety
Lepšolidé kydají na Karla Gotta splašky. Alespoň víme, co jsou začKarl Gott slaví slaví osmdesátku. Úctyhodný věk. Karel Gott je umělec, který vždy vystupuje jako klasický anglický gentleman. Nositel skutečné noblesy v zábavním průmyslu. Umělec, který prodal za svou kariéru více hudebních nosičů, než Michael Jackson. Z jeho životního jubilea a neuvěřitelné kariéry plné vlastenectví se radují i ti, kteří jeho hudbu nikdy neposlouchali. S výjimkou lepšolidí. Ti veřejně kopou do starého muže a kydají na něj splašky. Přitom se tváří jako hrdinové. Netuší, že slušnost velí mít ke starým lidem úctu. Ve výsledku se chovají jako nacisté ke starým židům před transportem do koncentráků. Alespoň víme, co jsou zač.
Karl Gott slaví slaví osmdesátku. Úctyhodný věk. Karel Gott je umělec, který vždy vystupuje jako klasický anglický gentleman. Nositel skutečné noblesy v zábavním průmyslu. Umělec, který prodal za svou kariéru více hudebních nosičů, než Michael Jackson. Z jeho životního jubilea a neuvěřitelné kariéry plné vlastenectví se radují i ti, kteří jeho hudbu nikdy neposlouchali. S výjimkou lepšolidí. Ti veřejně kopou do starého muže a kydají na něj splašky. Přitom se tváří jako hrdinové. Netuší, že slušnost velí mít ke starým lidem úctu. Ve výsledku se chovají jako nacisté ke starým židům před transportem do koncentráků. Alespoň víme, co jsou zač.
Zlá a zákeřná ruská propaganda není zapotřebí. Lepšolidé z Pražské kavárny a její sympatizanti odhodili masky. Veřejně odhalili svou morálku, díky čemu víme, co jsou zač. Umělecká tvorba Karla Gotta nebyla nikdy angažovaná, božský Kája byl vždy apolitický. Jeho účast v antichatě byla vynucená zastrašováním. Kolegyně Marta Kubičová byla exemplárně potrestána. Gott jako jeden z mála po letech veřejně přiznal, že tehdy volil mezi kariérou a dělnickou profesí. A Karel vždy toužil po českých posluchačích, které nechtěl zradit.
Dovolím si malou poznámku. Nejlepší populární západní hudba všech směrů a žánrů vznikla od šedesátých do devadesátých let dvacátého století. Zatímco v Československu bylo pražské jaro, v demokratických zemích se prosadilo nové inspirované svobodou. V dobách tzv. normalizace na západě vznikla nejlepší hudba, kterou dodnes hrají rádia dones bez ohledu na světovou stranu. Karel Gott není produktem socialismu, je produkt tvůrčího kvasu své doby. Apolitický, neangažovaný umělec s typickou konzervativní noblesou anglického gentlemana. A díky Gottovi konečně víme, co jsou zač lepšolidé. Lidé bez slušnosti, morálky, kteří závidí úspěch, kopou do starých mužů a kydají na ně spalšky. Přitom ve srovnání s Gottem v životě dosáhli hodně málo.
Alespoň tři příklady lepšolidí:
1) Spoluzakladatel provokující umělecké skupiny Ztohoven Roman Týc, který na Hrad pověsil rudé trenky
2) Jindřich Šídlo ze Seznamu včetně europoslance Zahradila z ODS
3) Šafrovo Fórum24
Jan Pravda 15-07-2019 16:55 1,803

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.