Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Lidovci Šojdrová a Zdechovský se stali koordinátory výborů EP

KvidoKvido Přidáno před 5 lety
Lidovci Šojdrová a Zdechovský se stali koordinátory výborů EPŠtrasburk – Europoslanci Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) a Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) byli dnes zvoleni koordinátory poslaneckého klubu Evropské lidové strany. Budou spoluřídit a rozhodovat o činnosti své politické skupiny ve výborech Evropského parlamentu. Michaela Šojdrová bude koordinovat práci poslanců ELS ve Výboru pro kulturu a vzdělávání (CULT), Tomáš Zdechovský ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT).
Štrasburk – Europoslanci Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) a Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) byli dnes zvoleni koordinátory poslaneckého klubu Evropské lidové strany. Budou spoluřídit a rozhodovat o činnosti své politické skupiny ve výborech Evropského parlamentu. Michaela Šojdrová bude koordinovat práci poslanců ELS ve Výboru pro kulturu a vzdělávání (CULT), Tomáš Zdechovský ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT).
Zdechovský chce bojovat proti podvodům
„Ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu, se nám v minulém volebním období podařilo upozornit Evropskou komisi a OLAF na desítky podvodů. Výbor také důkladně dohlíží na vyšetřování kauz Andreje Babiše nebo řeší podvody v zemědělských dotacích na Slovensku,“ komentoval své zvolení europoslanec Tomáš Zdechovský.
„Budu se zasazovat o dobré hospodaření s penězi občanů a měřit každému, kdo toto hospodaření nedodržuje, stejným metrem, podle jasně daných unijních pravidel,“ dodal nový koordinátor Zdechovský, který v minulém období už ve výboru vykonával funkci vice-koordinátora ELS.
Šojdrová se bude soustředit na kvalitní vzdělání pro mladé
„Zvolení do této funkce si velmi vážím. V mé nové roli v rámci agendy kultury a vzdělávání, kterými se dlouhodobě na půdě Evropského parlamentu zabývám, bude mým cílem především najít takové společné postoje našeho poslaneckého klubu, které zajistí dostupné a kvalitní vzdělávání pro mladé lidi, otevře nové možnosti učitelům a oživí kulturní odvětví v Evropě,“ říká nová koordinátorka výboru CULT Michaela Šojdrová.
Koordinátor poslaneckého klubu ELS je mluvčím poslaneckého klubu pro témata projednávaná na půdě daného výboru a odpovídá za koordinaci práce poslanců ELS v tomto výboru.
Tomáš Zdechovský, europoslanec
Kvido 07-09-2019 08:53 1,672

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.