Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

TV Nova je víc veřejnoprávní než Česká televize

J
Jan Pravda Přidáno před 4 lety
TV Nova je víc veřejnoprávní než Česká televizeNaprosto apolitické téma Wuchanského koronaviru naplno odhaluje smutnou realitu stavu zpravodajství České televize. Informace veřejnoprávního charakteru na téma šířící se infekce paradoxně šíří komerční televize, jejíž zpravodajství je za jiných okolností proslulé bulvárností.
Naprosto apolitické téma Wuchanského koronaviru naplno odhaluje smutnou realitu stavu zpravodajství České televize. Informace veřejnoprávního charakteru na téma šířící se infekce paradoxně šíří komerční televize, jejíž zpravodajství je za jiných okolností proslulé bulvárností.
V těchto dnech mnoho lidí porovnává kvalitu a obsah zpravodajství Událostí ČT a Televizních novin na téma Wuchanského koronaviru. Díky tomuto porovnávání se společně s mnohými na vlastní oči přesvědčuji, že Česká televize ve svém zpravodajství mizerně plní veřejnoprávní roli. Namátkou dvě výrazná pochybení z pondělí 03. 02. 2020, které vnímám jako velké selhání nebo dokonce cenzuru. V první řadě ČT neodvysílala nejedno vyjádření premiéra a ministra zdravotnictví k tématu. V druhé řadě se Události ČT nevěnovaly tématu čínských vysokoškolských studentů v ČR či něčemu podobnému. Přitom záměrně nevnímám jako selhání popis návratu českého studenta z Wuchanu do vlasti, jelikož téma je na na hranici bulvárnosti a veřejnoprávnosti.
Je hodně smutné, že bulvární zpravodajství v případě krize je více veřejnoprávní než od televize, která má tuto povinnost ze zákona. Už chápu stesky blogerů, kteří se věnují politice, na "kvalitu" zpravodajství ČT. Také jsem zaznamenal strach křiklounů ohánějísích se ohrožením demokracie, kteří se bojí kandidatury ženy - ekonomky Lipovské do Rady ČT. Lipovská je jedna z devadesáti kandidátů na několik uvolněných židlí. To se nám někdo v té naší demokracii zamotal ...
Vnímám strach z toho, že Lipovská může jednoznačně pojmenovat množící se pochybení v práci ČT, jejímž vrcholem byl cenzurní zásah, kdy v tichosti zmizel z ivysílání živý vstup Jiřího Hynka, který třikrát v živém vstupu hovořil o bývalém premiérovi. Po tlaku zpravodajských blogů místo něj najdete popisek s omluvou, že „reportáž obsahovala chybné informace“. Nicméně toto závažné pochybení chtěla ČT původně ututlat.
Jan Pravda 03-02-2020 21:35 1,689

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.