Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ostrava; ranní tramvaje, dost nacpáno

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Ostrava; ranní tramvaje, dost nacpánoOstravský dopravní podnik (DPMO) přistoupil přibližně před týdnem ke snížení dopravy také v tramvajovém provoze. Například na lince č.17 "Dubina - Ostrava Poruba", mají tramvaje pouze jeden přepravní vůz.
Opatření je to jistě správné. Jelikož počet cestujících během dne v posledním měsíci rapidně klesnul. Cestovali jsme minulý týden s manželkou zmíněnou dopravní trasou skoro ráno z Ostravy-Poruby na sídliště Ostrava - Jih. Přibližně v 04:25 nás míjely v opačném směru ze sídliště Dubina dva tramvajové spoje. Nestačili jsme se divit, jak tyto tramvaje (jednovozové) byly nacpány cestujicímí. Nejenže byla obsazena všechna místa k sezení! A dokonce v uličkách stáli cestující velmi blízko sebe.
Naši spolucestující se tomu také divili. Jeden muž prohodil: "To jedou lidé do práce, převážně do fakultní nemocnice v Ostravě - Porubě".
Paradox dnešní doby: Před obchody musíme stát podle příkazu vlády vybaveni rouškami v rozestupech dvou metrů. Avšak v jedné tramvajové lince č.17 musí lidé chtě nechtě cestovat v přeplněné tramvaji!!!
Přáli bychom si, aby se ostravský dopravní podnik tímto zabýval. Určitě by neměl být problém, aby popsaná ranní tramvaj č.17 na trase Dubina - Ostrava Poruba (v době od 04 do 08 hod.) měla jako obvykle dva přepravní vozy. Jen tak mohou mít cestující na této trase pocit, že ochránili své zdraví před koronavirem.
Kvido 07-04-2020 12:21 1,677

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.