Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Koronavir; vůbec nepanikařme!

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Koronavir; vůbec nepanikařme!

Výskyt onemocnění koronavirem v České republice (ČR) stále roste (10.08.2020 - případů 1 382). Mrtvých je (k 3.8.2020 celkem 428), což je zlomek vůči chřipce v r.1997, kdy umřelo na následky chřipky 16 tisíc lidí.


Přes překvapivý nárůst onemocnění koronavirem v ČR bychom tedy, podle mě, neměli panikařit. Úmrtnost na koronavir je dosud skutečně minimální!

"Koronapanika" se tak akorád hodí zainteresovaným, aby znásobili příjmy ze svého podnikání.

V této souvislosti se prý dostává do nepříjemné pozice prof. Roman Pribula. Jako vládní zmocněnec pro zdravotnictví má mj. doporučovat vládě vybrané zdravotnické projekty v boji proti koronaviru. Protože však údjně (17.06.2020) nastartoval svoji živnost na výrobu zdravotnických pomůcek, dostává se do střetu zájmu. Jde o ekonomickou činnost 32500: Výroba lékařských a dentálních nástrojů a potřeb

Běžnému občanovi to je, myslím, šumafuk, avšak může si tak vysoce postavená osoba dovolit takové propojení svých zájmů, s evidentním cílem vydělávat finance? Asi nikoli, a tak by se na pana Romana Primulu, který zatím nedostal prověrku od Nejvyššího bezpečnostního úřadu na stupeň důvěrné, měli podívat naši politici.

Není pochyb o tom, že prof. Primula sehrál velmi důležitou roli v počátcích epidemie koronaviru v ČR, kdy zdravotníci nevěděli kudy kam. Je navržen na státní vyznamenání.

Ohlasy:

Twitter, Ivan Bartoš, @PiratIvanBartos

Pan Prymula by si měl rozmyslet jestli je podnikatelem ve zdravotnictví nebo vládním zmocněncem, obojí dohromady představuje střet zájmů. Pan Prymula ostatně skončil ve funkci ředitele nemocnice v Hradci Králové právě z těchto důvodů.

Twitter, Jan Hamáček,@Medvidekpu

Přístup vládního činitele Hamáčka, je to vůbec možné?

Kvido 11-09-2020 14:48 1,612

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.