Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Maláčová, blábol o IT

KvidoKvido Přidáno před 3 lety
Maláčová, blábol o ITNáš IT sektor je podle ministryně Maláčové slabý. Nevytváří hodnoty prací. Tak to je silná urážka pro IT vyvojáře a velký blábol paní ministryně.
IT zakázky u Maláčové se prodražují o stamiliony. A proč, všechno je dnes dražší! A to neznamená, že máme slabé IT vyvojáře!
Ano, je pravda, že vývoj a výroba strategických aplikací, které zajišťují např. výplatu dávek, trvá sedmým rokem. Tato investice si vyžádala dosud již přes miliardu, dokončení je v nedohlednu, zakázky intenzivněji řeší policie.
Ale to znamená, že naši IT vyvojáři na projekty nestačí!
Celý problém je v tom, že už příští rok se může stát, že ministerstvo práce a sociálních věcí nebude mít jak vyplatit sociální dávky. Koncem letošního roku končí totiž opakovaně prodlužovaná smlouva se stávajícím dodavatelem softwaru, firmou OKsystem, přes který platby jdou, A ministerstvo údajně nemá náhradu jiné firmy.
Takže problém není v kvalitě práce vyvojářů, ale v dohodách, kdo bude vlastně tyto a další systémy provozovat. A kdo za to zodpovídá? Samozřejmě, že ministerstvo práce a sociálních věcí paní Maláčové!

Tohle mě, fakt, mrzí protože Maláčová jinak dobře bojuje v sociální oblasti za většinu národa.
Foto titl.: ekonomickydenik.cz
Kvido 08-05-2021 09:47 1,382

Politika - související články

Není žádný související článek Politika!

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.