Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Expremiér Nečas; Partie TV Prima

KvidoKvido Přidáno před 2 letyz domova
Expremiér Nečas; Partie TV PrimaV TV Prima, která je označována opozicí za "Babišovou televizí", vystoupil v Partii Terezie Tománkové expremiér Petr Nečas. Tedy protihráč hnutí ANO.
Nic však nenasvědčovalo, že by Nečas, tedy ze stáje ODS, na Babišovo hnutí útočil společně se spolubesedniky (Jan Kavan a Cyril Svoboda) z velké části besedy probírali možnosti nastavajicího premiéra. Tedy, kdo to asi bude a zda se mu podaří sestavit novou vládu. Zvažovali kroky prezidenta Zemana, který podle nich bude mít opět rozhodující slovo.
Expremiér Nečas např. zmínil situaci před vznikem nové vlády v dubnu 2005. kdy několikaměsíční politická krize dospěla konečnému rozuzlení. Nakonec vyjednávání ČSSD, KDU-ČSL a US-DEU přineslo možnost vytvoření nového kabinetu v čele se sociálním demokratem Jiřím Paroubkem. Vláda premiéra Jiřího Paroubka pak vykonávala úřad od 25. dubna 2005 do 16. srpna 2006 a poté byla do 4. září 2006 dočasně pověřena vykonáváním funkce do jmenování vlády Mirka Topolánka (podle článku 62 písm. d) Ústavy České republiky).
Diskutující si kladli otázku, nastane opět podobná situace? Podle nich se tohle dá očekávat, jelikož dosavadní průzkumy stranických preferencí naznačují poměrně silnou vyrovnanost u rozhodujících hráčů současných voleb.
Divákům samozřejmě nemohl uniknout fakt, že TV Prima dala v besedě slovo expremiérovi Nečasovi. To lze jen kvitovat s povděkem, že TV Prima usiluje o nezaujaté zpravodajství.
Kvido 03-10-2021 10:49 938

Politika - související články