Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ivane, běž domů!

KvidoKvido Přidáno před 2 letysvět
Ivane, běž domů!To provolání a nápisy "Ivane, běž domů," za vlády Brežněva v Rusku, my starší v Československu z roku 1968 známe. Nápisy byly ve všech českých, moravských a slezských městech. Měly by se v Ukrajině objevit nyní také v podobě: "Ivane, běž domů, Putin se zbláznil".
Myslím si, že Putin se stal v současnosti největším agresorem a diktátorem na světě. Jeho nařízení, 70 let po 2. světové válce, jsou dílem psychopata. Zdravý člověk by přece musel domyslet, jaké hrůzné následky válka, vyprovokovaná Ruskem a její přepadení Ukrajiny, vyvolá.

Je to vlastně celé katastrofa pro Rusko. Tato země zabírá největší území, mají nejvíc nerostných surovin. Takže nejméně před 20-ti léty mohli přece být snad nejbohatším státem a mít v Rusku rovněž jeden z nejvyšších životních standardů na světě.

A co tu dobu dělali? Jen zbrkle zbrojili, zabývali se válečnými konfliktami a pochybnými přáteli. Výsledek? Putin přinesl své zemi polodevastované domy, roztlučené vedlejší komunikace, službu kadibudek, mladí lidé už druhým rokem chtějí z Ruska utéct. I když představitelé Ruska pronášejí informace o tom, že jsou soěstační. No, poteš je pánbůh nyní, kdy začaly platit drtivé sankce na Rusko ze Západu!
V této situaci "prosperity Ruska" se Putin pouští do vojenské agrese. Zřejmě právě proto, protože jako agresor očekává, že války postavi Rusko na nohy...

I když si to Rusko zavinilo samo, začínají už nyní kritizivat sousední státy a vykřikovat, že na ně použijí jaderné zbraně. To když je nebudou poslouchat a proti nim žvanit.
******
01.03.2022
A teď trochu optimismu. Jak píše M.S.Jilemnický z Kolínského deníku:
Tým dobrovolníků kolem manželů Švejnohových z Peček v krátké době už podruhé vyrazí na Ukrajinu autobusem, ve kterém poveze humanitární pomoc. Aktuálně shání do týmu také zdravotníka, který by pomohl na místě kousek za ukrajinskou hranicí.
Zdroj: Kolinský.deník.cz/autor Jilemnický- 01.03.2022

02.03.2022
Zpravodajské služby z okolí Kyjeva a Charsonu informovaly, že Rusům nastávají větší problémy. Tajné služby zjistily, že Rusům došlo palivo, že nemají jídlo. Někteří rekruti prý dokonce sami dělají díry do aut, protože nechtějí bojovat. Jak pravděpodobné je, že útočící armáda nakonec tyto potíže překoná a dostane se do cíle?
Kvido 02-03-2022 15:52 1,117

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.