Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

17. listopad 1989 není kolovrátek!

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Novinářka na Seznam zprávy zjišťuje, že "Listopadové oslavy mi začaly znít jako nesnesitelný kolovrátek". Silně nesouhlasím!
Eva Soukeníková ve svém článku https://www.seznamzpravy.cz/clanek/glosa-oslavy-17-listopadu-ok-boomer-180320 píše mj.: "Listopadové oslavy mi začaly znít jako nesnesitelný kolovrátek. Sejdeme se na Národní třídě v Praze, zapálíme svíčku, poslechneme si Martu Kubišovou a veřejně si budeme předčítat Moc bezmocných. Budeme vzývat demokracii, nadávat na komunisty, poplácávat se po zádech, jak jsme to vybojovali. A také připomínat mladým, jak „se nemohlo cestovat!“, jak „si to ani nedovedeš představit!“, jak „jsme stáli frontu na novou pračku!“. OK Boomer." Mimochodem, označení boomer znamená páprda. Tím autorka zřejmě naznačuje, že tuto část úvahy cílí především na starší generaci. To jako bychom podle ní, my dříve narození (v nynějších sedmdesáti a více letech), neměli každoročně nic v den výročí 17. listopadu připomínat? Tak to jsme se dočkali "poděkování" mladé generace? Pravda, jedna přičinlivá mladá novinářka nemluví jménem celé generace mladých lidí. Přesto si myslím, že necitlivě roubuje do hlav mladých lidí primitivní a zkreslené informace "ze své hlavy". A mladí jí to baští, či nikoliv? To nevím! V každém případě si myslím, že výročí 17.listopadu 1989 bychom neměli bagatelizovat. Bude mít, doufám, stále své místo v naší historii. Je potřebné připomínat, o co v té době šlo, vždyť sama Soukeníková zdůraznila, že "... Nechci tím ponižovat symbol 17. listopadu a sametové revoluce, jsem nekonečně vděčná za to, že jsem se narodila do svobodné země".
Kvido 16-11-2021 17:09 3,360

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.