Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Prezident Zeman kritizoval návrh rozpočtu, i pobavil

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Prezident Zeman kritizoval návrh rozpočtu, i pobavilV Poslanecké sněmovně promluvil dnes (18.02.2022) prezident ČR Miloš Zeman k návrhu vládního rozpočtu. Hovořil tradičně spatra, mnohé zřejmě překvapil řadou číselných údajů i citací renomovaných ekonomů. Ocenil jsem rovněž přivětivý styl a vtip řečníka.
Prezident celkově rozpočet vlády na další období kritizoval, následně však zmínil, že jde o jeho doporučení, jak v této věci postupovat. Jako inženýr ekonomie si to může dovolit, a to také vzhledem k jeho dosavadní dlouhodobé činnosti v komunální i vrcholné politice. Mě, i přítomné poslance náš pan prezident, rozesmál m.j. konstatováním, že "... škrtat umí i cvičený foxteriér". Podobně rozesmál sněmovnu vtipem o bývalém rumunském premiérovi.

Kritiky se od prezidenta dočkali ministr financí Stanjura i premiér Fiala za to, že slibovali zrušení daňových výjimek, kterých podle prezidenta je více než stovka, avšak nová vláda naopak přidala další výjimky. Bojí se svých voličů, řekl k tomu Miloš Zeman.

Pokárání si vysloužily ANO a ODS, protože lobovali za zrušení superhrubou mzdu a přitom neřeší, co bude v dalším období.

Ovšem, prezident mě doslova zarazil do země, když sdělil, že by navrhoval snížení daní seniorům o 15 procent. S takovým kalkulem přijít nyní, v době, kdy nastala eroze zdražení, zejména elektřiny, je od prezidenta pohlupavost!!!


Video: repro TV Prima




politika_babiš_k_prezidentovi_projev_PS_rozpočet_18.02.2022.png (48 KB)
Repro: Twitter, Andrej Babiš
------------------------------------------------------

Foto titl.: Jan Handrejch, Právo

Kvido 18-02-2022 13:04 1,687

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.