Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Svědectví z ukrajinské Sumy

PexaPexa Přidáno před 2 lety
Svědectví z ukrajinské SumyPro ruský opoziční server https://meduza.io/  poskytl informace gubernátor Sumské oblasti Dmytro Žyvyckyj. To ruské informační carevny neřeknou. Čtěte, prosím!
Ukrajinská Sumská oblast odolává ruské agresi od samého počátku 24. února. Je to obdivuhodné, protože tato oblast je těsně u hranic s Ruskem, a to na hlavním tahu na Kyjev. Žyvyckyj v informaci popisuje, jak dokázali, že se ukrajinská armáda stále drží a blokuje tlak ruské armády. Rusům se aktuálně nedaří oblast zcela ovládnout.

Gubernátor Žyvyckyj vyprávěl, jak dva týdny po začátku války se ruská tanková kolona se zdviženými kanony, které nebyly připraveny ke střelbě, najednou vracela z Ukrajiny. Ruský velitel celého praporu se dožadovala hovoru s našimi ukrajinskými veliteli: "Asi mě zavřou nebo zastřelí, ale já už bojovat s našimi chlapci nemohu!" Také jeho vojáci tankové kolony odmítali dále bojovat.

-------------------------------------------------------------------------------

Ztráty hordy k 30. březnu. Tato čísla uvádí Generální štáb ukrajinské armády. - 17 300 (mrtví, zajatci, zranění), 131 letadel, 131 vrtulníků, 7 lodí a člunů, 1723 bojových obrněných vozidel, tanků 605.

Ukrajina_ztráty_Rusko_k 30.03.2022.jpg (63 KB)

---------------------------------------------------------------------------

Ukrajinský server https://dumskaya.net/ píše dnes o tom, že:

Na Ukrajině vznikla jednotka pro ruské dezertéry. Jednotka oznámila, že chce urychleně bojovat proti Putinovi. Informace se zatím nepodařilo ověřit z dalších zdrojů. Podle zmíněného serveru byla ukrajinskou armádou vytvořena legionářská jednotka pod názvem Svoboda Rusku. Hlásí se do ní ruští občané a ruští vojáci, kteří upadli na Ukrajině do zajetí a rozhodli se bojovat na ukrajinské straně proti diktátorskému režimu Putina.

Zdroj: https://meduza.io/feature/2022/03/22/kakoe-otnoshenie-k-russkim-nikakoe-eto-izgoi-na-tysyachu-let
Foto titl.: Profimedia (hořící tank ruské armády v oblasti Sumy).



Pexa 30-03-2022 08:37 999

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.