Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Putinovo (ne)svědomí

PexaPexa Přidáno před 2 lety
Putinovo (ne)svědomí
Ruský prezident V.Putin, přezdívaný též Putler (Put-Putin + ler-Hitler), nařídil válku s Ukrajinou. Jaké ten zabiják má nyní svědomí, když jeho vojska povraždila desetitisíce civilistů,vč. dětí? Nemá svědomí. Proto se už třese.
Podle ukrajinského ministerstva obrany je počet civilních obětí několik tisíc. OSN uvádí nejméně 2000 zabitých civilistů, včetně dětí. Reálná čísla se ale mohou lišit a jsou pravděpodobně mnohem vyšší. Podle generálního štábu Ukrajiny je od počátku invaze zajatých či zabitých ruských vojáků 20 800. Ukrajinská prokuratura sdělila, že od počátku války eviduje nejméně 7000 válečných zločinů, kromě cíleného zabíjení a mučení civilistů například znásilňování žen. 

Od počátku agrese na Ukrajinu z 24. února přišlo Rusko za 60 dnů invaze (podle zahraničních rozvědek) o téměř 22 000 vojáků, 873 tanků a a 2238 obrněných vozidel, jakož i 179 letadel a 154 vrtulníků, odhadlo ukrajinské velení.

Plánem Rusů bylo na začátku vedené války změnit na Ukrajině stávající režim a vytvořit z Ukrajiny stát jako je Bělorusko. To se však ruským agresorům nepodařilo. Takže Putin s generály změnil taktiku. Nyní se ruští vojáci snaží (do 9. května 2022) dobít území, které spojuje Rusko s Krymem, a prohlásit to za svůj cíl. Takže chtějí uzurpovat celou levobřežní Ukrajinu a pás kolem Černého moře až k Moldávii, takže by si toto území připojili k sobě. Ukrajině by sice zůstalo poměrně velké území, avšak bez přístupu k moři a bylo by neakceptovatelně závislé zcela na Rusku s loutkovou vládou! Na to Ukrajinci nechtějí přistoupit.

Současný postup Rusů se zaměřuje na Belgorodskou oblast, kam rozmístili odpalovací zařízení raket Iskander s úderem do 60 kilometrů. Zároveň od hranic s Ukrajinou přeskupují a posilují raketová vojska a dělostřelectvo, které mají podpořit ruskou ofenzívu. Vojenští analytici usuzují, že hlavním cílem je od včerejška zničit ukrajinskou obranu, aby nemohla být využita k obraně koridoru spojujícího Rusko s Podněstřím. To se jim ale dosud nedaří kromě sporadických útoků. Převahu v boji nyní mají ukrajinská vojska, která tvoři nová a nová vojenská uskupení se zbraněmi ze Západu...

A Putin jen zírá, či ani to ne? Putin prý trpí demencí, Parkinsonovou chorobou nebo dopady léčby rakoviny steroidy. Nedávné setkání s ministrem obrany Ruska hodnotila americká stanice CNN. „Putin, zabořený do židle, svírající stůl. Je v pořádku? Je zdravý?“ dotazovala se její zpravodajka Frida Ghitis.
A většina lidí ve světě se ptá "Jaké svědomí tento člověk má, když nechá vraždit národ svobodného státu, a to bez vyhlášení války?" Ano, žádné svědomín ten člověk nemá! Nedivme se, že rostou ve světě, a také v samotné Ruské federaci  hlasy, aby byl z moci urychleně odstraněn.

Běloruský fotograf a umělec Pasha Kritchko vytvořil portrét prezidenta Ruské federace Vladimira Putina. Podobiznu vyrobil Kritchko dohromady z 1500 fotografií zničených domů, lidských obětí a jiných ničivých dopadů války, kterou Vladimir Putin na Ukrajině vede. Portrét následně zveřejnil na svém Instagramu.
Kritchko napsal: „Situace z fotografií jsem viděl a objektivem zachytil během 57 dnů války na Ukrajině, ze zpráv a z některých mých fotografií z kontaktu s lidmi odtamtud. Hrůza, bolest, utrpení, smrt, zmrzačené osudy, zločin, nelidskost, zlo – to vše v tomto obrazu je,“
popisuje na Instagramu Pasha Kritchko.

Ukrajina_Putin_foto z obětí války_ Pasha Kritchko na Instagramu_2022-04-24.png (660 KB)
Foto: https://www.instagram.com/p/CcqBZF8oFge/

Foto titl.: Reuters
Pexa 24-04-2022 10:00 1,269

Politika - související články

3 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    Hlučiňák
    Ale nepišete, že USA dlouho provokuje Putina. Chce v Evropě základny. Na Ukrajině také něco takového pachtlovali.
    Odpovědět - 28-04-2022 08:59:59
    • A
      zrzek
      Věříte lžím Putina?
      Odpovědět - 28-04-2022 13:35:22
    • A
      Majnuš
      Už i tady je česká patá kolona, tedy komoušů, co nedaj na Putina dopustit? ***q běžte do prdele!
      Odpovědět - 28-04-2022 13:46:33