Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ocelárna Azovstal: boj zastaven

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Ocelárna Azovstal: boj zastavenAgentura Interfax včera (20.5.2022) v podvečer oznámila, že ruská vojska osvobodila ocelárnu Azovstal v Mariupolu. Avšak její obránci, batalion Azov sdělil, že boje zastavili, kvůli ochraně svých životů.
Ukrajinské velení dalo obráncům mariupolského metalurgického komplexu Azovstal rozkaz zastavit odpor proti ruským útokům v zájmu zachování života ukrajinských vojáků, uvedl včrera po poledni ve videoprohlášení velitel ukrajinského pluku Azov Denis Prokopenko. Řekl také, že těžce ranění vojáci byli z areálu evakuováni a že je naplanována jejich výměna za ruské zajatce.

Mluvčí ruského generálního štábu Konašenko naopak sdělil, že od 16. května se v obklíčených ocelárnách Azovstal vzdalo 2 439 ukrajinských vojáků. Včera se tam měla vzdát poslední skupina 531 vojáků. Rusové tvrdí, že zároveň eskortovali v obrněném vozidle velitele batalionu Azov, prý aby byl chráněn „před nenávistí obyvatel města, kteří jej toužili lynčovat za četná zvěrstva“. Toto tvrzení je ovšem nepravdou, poněvadž podle ukrajinských médií ukrajinští občané nazývají obránce Mariupolu hrdiny.

V každém případě by měl svět nazývat události na ukrajinském bojišti pravým jménem. Prostě - v ocelárnách Azov se bojující batalion vzdal! Bylo tu nutné pro záchranu životu všech bojujících vojáků na straně Ukrajiny. Již neměli zbraně, ani potraviny...

Boje však pokračují dál na jiných liniích! Nedávný pokus ruských vojsk o překročení řeky Severodoněc u Bilohorivky a využití průlomu skončil neúspěchem. Ukrajinci hordy Putina odrazili. Aktuálně Rusové své síly směrují do oblasti kolem města Popasna, které dobyli po měsíci a půl těžkých bojů na počátku května. Teď toho míni využít. Avšak rusové mají velký problém!

Ukrajinci nyní začli používat novou speciální technologii GIS Arta, označovanou jako vynález zkázy. Tato vojenská technika umožňuje zamířit a zničit kontinuálně celý jeden batalion. GIS Arta byla nasazena do bojů již 11.5.2022 na přechod přes most u obce Bilohorivka. Tam měla ruská vojska dosud největší lidské ztráty, když zahynula necelá tisícovka příslušníků okupačních sil, včetně velkého množství poničených ruských vozidel po obou stranách mostu. Nyní se opět nepřátelská ruská vojska snaží o dobytí jiného přechodu přes stejný vodní tok. Dnes od rána stavějí pontonový most u vesnice Jaremivka, přibližně 20 kilometrů jihovýchodně od města Izjumu. Zda budou úspěční, či nikoli, uvidíme zítra. Sláva Ukrajině!!!

P.S.:
Když se nad tou válkou na Ukrajině zamyslíte, možná dospějete k názoru, že to je nesmyslná válka o kus země a peníze s tisíci mrtvými. Ale nemohu se smířit s tím, že nepošleme na Ukrajinu armády EU, abychom Ukrajině pomohli. Putlera neporazí nejrůznější sankce, Vajgla porazí jen armády!!!

Foto: inews
Kvido 21-05-2022 10:01 1,198

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.