Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Foldynovi kvůli Russákům rozumím

PexaPexa Přidáno před 2 letyz domova
Foldynovi kvůli Russákům rozumímTuhle si pustili hubu na špacír "demokrati", že poslanec Foldyna je zrádce Čechů. Položil totiž k památníků ruských vojáků kytičku...
To se jo "provinil"!???
Na kritiku reagoval pan Foldyna svým vystoupením na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 14. 2. 2022 a já s ním plně souhlasím.

Foldyna mj. řekl. "Já budu mluvit, prostřednictvím vás, a k panu poslanci, který mě tady oslovil, abych se odstěhoval do Ruska k nočním vlkům. Pane kolego, já jsem s těmi nočními vlky jezdil na hroby jejich dědů a pradědů, kteří osvobozovali tuto zemi. Vy chodíte na landsmannschaft... (Velmi silným hlasem.) (Předsedající: Prosím, mým prostřednictvím.) ... k těm, kteří přivedli 360 000 Čechoslováků na popraviště. Vy jste hroznej!

Budu se držet zpátky, paní předsedající, k panu kolegovi, prostřednictvím vás. Já se mu omlouvám, jestli vy, vy jako lidová strana, vaši představitelé se slízají s landsmannschaftem a s lidmi, kteří mají na svědomí jejich předkové, tisíce našich spoluobčanů. Já jsem byl jenom na hrobech těch, co osvobodili tuto zemi. Moji rodiče byli v lágru ve Wiener Neustadtu, vaše asi ne. Vy máte úplně jiný názor!"

Jen připomínám (Wikipedia ), že Osvobození Československa od německých okupantů bylo v roce 1945 jednou z posledních událostí druhé světové války. Součástí osvobození Československa byla Pražská ofenzíva, vedená Sovětským svazem z východní fronty, dále osvobození západních Čech americkou armádou a květnové povstání českého lidu. Tuto historickou pravdu, prosím nepopírejme!! Nelze ji měnit/přepisovat ani pod tlakem hrůzných události, způsobených nynější agresí Russka na Ukrajině!!!

Mějme na paměti oběti sovětských vojáků ve 2. světové válce, v níž padlo více než 9 miliónů ruských vojáků! To samozřejmě nic nemění na faktu, že současný putinovský režim v Ruské Federaci (RF) vede útočnou, nevyprovokovanou válku proti svobodné zemi Ukrajině. S tím nemohu soulasit a pokud vím tuto krutou válku Russka proti Ukrajině neschvaluje ani pan Foldyna. Např. letos v dubnu řekl novinářům:
"Válka je špatná, dál se k tomu nevyjadřuju. Tečka. Já víc informací k tomu nemám, než ty, které vydává Česká televize, a Václav Havel řekl, že v zemi, kde je cenzura, jen blbec věří, oficiálním zprávám. Takže, já se budu držet toho, co říká Václav Havel a nekomentuju ty věci,“ opáčil.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/foldyna-kladeni-vencu-vyroci-konce-druhe-svetove-valky-nocni-vlci-valka-na-ukrajine.A220420_130138_domaci_kop

Památku ruských obětí za 2. světové války si připomínají i tzv. Noční vlci, motorkáři. Údajně ma jít o proputinovský ruský motorkářský klub, označován i jako propagandistický gang. Letos cestu oslavující padlé rudoarmějce a konec druhé světové války u nás však zrušili. I jejich příznivci v Česku vzali zpět ohlášku akce na pražských Olšanech. Podle některých svědků se však někteří z jejich dřívějších sympatizantů o víkendu s motorkami u památníku na Olšanech objevili.

Foto: ilustrace, MAFRA
Pexa 17-07-2022 11:07 1,891

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.