Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Kiselyvka zpět Ukrajině!

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemUkrajina
Kiselyvka zpět Ukrajině!Kiselyvka v Chersonské oblasti je naše! Volají ukrajinští vojáci dnes (10.11.2022, 14:00) ve vesnici Kiselyvka po dobytí jejího území. Vyhnali Russáky!
Kiselyvka v chersonské oblasti je poslední vesnicí severozápadně od Chersonu, kde měli bojové postavení Rusové. To znamená, Chersonské předměstí Čornobajivku mají ukrajinští vojáci na dosah! Postupují dál k Chersonu.



I když Rusové zdaleka neopustili svá bojová postavení v chersonské oblasti, Ukrajincům se celkem daří. Třeba u obce Ghanima n chersonské oblasti zajali ruský tan T-90A. Na videu je vidět jeho odtahování ukrajinským T-72B3.



V protiofenzive ukrajinských sil u Charsonu velimi účinně pomáhají Ukrajincům samohybná děla 155mm Sau Caesar. Mají vysoký stupeň mobility, a to je jejich hlavní výhoda oproti taženým houfnicím. Většinou střílí nepřímou palbou. V případě potřeby mohou také řídit palbu. Většina těchto samohybných je plně nebo částečně pancéřovaná. V moderním boji pohyblivost těchto dělostřeleckých systémů často umožňuje vyhnout se palbě z protibaterií.



AKTUALIZOVÁNO 11.11.2022

U Chersonu se 11.11.2022 zřítil Antonivský most přes řeku Dněpr. Spekuluje se, co zřícení mostu způsobilo. Pro ruské jednotky, které se po něm stahují z Chersonu, při ústupu z města, je to velká rána. Na videu je vidět, jak Russ utíká z Chersonu, v pozadí most. Pro asi 20 000 Russů, vojáků, to je nadělení. Jsou tak zřejmě zcela odříznutí od zásobování potravinami, zbraněmi. Navíc. nemají kde ustoupit, přitom infrastrukturu v Chersonu sami zničili!!??




Ukrajina_Cherson_most_útěk Rusů_11.11.2022.mp4
Kvido 10-11-2022 15:54 886