Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Babiš byl státnický

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Babiš byl státnický

Babiše moc nemusím. Ale musím přiznat, že v předvolebním duelu kandidátů na prezidenta v TV Nova převýšil své konkurenty. Tato superdebata byl lepší než na TV Prima. Rovněž po stránce moderátorů Koranteng předčil nervózní Tománkovou.


Danuše Nerudová, Andrej Babiš (ANO) a Petr Pavel si včera večer "rozdali karty" v debatě na TV Nova. Dramaturgie byla perfektní, nápaditá. Kandidáti na prezidenta besedovali necelé dvě hodiny v různých, důmyslně vybraných tématech. Ty sondovaly zejména jejich lidské a politické zaměření. Nakonec odpověděli na video vstupy dětí a tím měli prozradit ve třech slovech své osobní vlastnosti, za něž by měli dostat od voličů hlas.

Měli jsme tak možnost vlastně poprvé vidět (těsně před dnešním prvním volebním dnem) hovořit společně tři favority současných prezidentských voleb. Zatímco Nerudová a Pavel se obráceli zcela zřetelně ke své části voličského elektorátu a chtěli rozladit, či znejistit voliče konkurentních dvou kandidátů, Andrej Babiš byl více státnický.

U Babiše jsem ocenil jeho převažující klid a nadhled v besedě, takže nebylo ani známky po jeho "tradiční" výbušné náladě s emocemi. Argumentačně dokázal poskytnout moderátorovi, a tedy divákům, hodně konkrétních argumentů, ač se jednalo o problematiku zdražování energií či narůstajících úrocích bank a další oblasti.

Petr Pavel, rovněž svým klasickým stylem (nepouštět se příliš do "horkých" témat), předvedl solidní výkon. V několika odpovědích byl však až moc "úsporný", takže bylo znát, že rozhledem, především v ekonomických sférách je o něco pod úrovní Babišovi i Nerudové.

Danuše Nerudová, velmi sympatická dáma a znalostmi erudovaná kandidátka, byla v průběhu debaty mírně nervózní a naprosto mě zklamala, když se na Babiše obořila "vy chcete být prezidentem?...". To bylo skutečně přes čáru! Neudržet nervy na úzdě - tím si u voličů zřejmě ještě více své šance zhatila, takže na případný postup do druhého kola pravděpodobně nedosáhne.

Resumé:

Vidím to tak, že samolibý generál Pavel je sice dobrák a slušňák, myslí si , že je hrdina. A to hodně o něm vypovídá, zavedl by vojenský řád i na Hradě. Nerudová je obyčejná úřednice, které se vymklo z ruky řízení univerzity. Babiš je zcelá jiná liga. Je nejlepší a nejzkušenějši kandidát. Vím, že se proti němu vzepřou všichni vládní podržtaškové. Avšak jako prezident by byl určitě nejprospěšnější. Superdebata na TV Nova zatím nejlepší, jakou jsme u nás viděli. Koranteng klidný, úsměvavý, bravůrně improvizující, tedy beseda nejen podle papírů.



Foto titl.: repro TV Nova


Kvido 13-01-2023 08:34 1,146

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.