Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Čekání na Babiše

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Čekání na Babiše

Kdy se hnutí ANO z povolební latergie probudí a začne společně jednat? Neobjevil se dosud jejich šéf Andrej Babiš (AB), který je stále na detoxu.


Tak trochu mně toto nynější čekání členů hnutí ANO na přítomnost svého vůdce v nynějším politickém dění připomíná drama Samuela Becketta Čekání na Godota.

Myslím, že by AB už měl ukončit svůj politicky detox, ke kterému 30.ledna 2023 řekl: „Dám si politický detox a budu se věnovat chvíli sobě,“ řekl Andrej Babiš v rozhovoru pro MF Dnes. Připomněl. že v politice chce zůstat, zvažuje ale, že jiným způsobem než dosud. Měl by být dále řadovým poslancem za hnutí ANO, o jeho dalším počínání rozhodne předsednictvo hnutí. Výsledek má být znám po předsednictvu 8. února.

Hodnocení prezidentských voleb 2023 je pro neúspešného prezidentského kandidáta AB jednoduché. Podle něj marketér ANO kampaň úplně nezvládl. Zcela se nepovedl billboard, na kterém neměl být voják, ale generál, a měl mluvit o míru. A ne o válce. Jak po prezidentských volbách AB řekl, výsledek pro ANO není neúspěchem. Naopak, kandidáti hnutí podle něj dostali víc hlasů, než když se volilo do Sněmovny. Počítá s tím, že hnutí se teď semkne a bude ještě úspěšnější.

K tomu všemu a k dalším problémům v české politice, a především náladě ve společnosti, by nyní měli členové diskutovat. Avšak bez přítomnosti svého šéfa to je jaksi mimo hru.

A o čem se můžeme jen dohadovat?
Šušká se o tom, že novou tváří ANO by se mohla stát Monika Babišová. Neví se přesně jestli AB zůstane poslancem. Výhodou pro něj by bylo, že má přednostní právo vystupovat a že strana bez šéfa ve Sněmovně by působila rozpačitě a nejistě. Avšak proti aktivitě AB v Parlamentu se staví jeho nechuť k vysedávání ve „žvanírně“. Možná tedy lépe by mu to sedělo, a bylo přínosnější pro ANO, na volební šňůře v "obytňáku".

Nicméně zejména vládní koalice, premiér P.Fiala a jejich příznivci by měli mít na paměti, že hnutí ANO má pořád dvakrát větší preference než ODS Fialy! Proto tato strana mekandidovala v parlamentních volbách samostatně a stala se součástí slepence SPOLU. Takže, pozor, hlasy pro vládní koalici nebyly automaticky hlasy pro pětikoalici, či pro ODS.

Navíc, AB nyní nahrává výsledek oblibenosti českých politiků z minulého týdne, který zveřejnila např. TV Prima:


Hodnocení politiků, které si vyžádala TV Prima, 04.02.2023

Reprofoto: Právo


Kvido 06-02-2023 06:20 1,214

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.