Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jak si to Putin představoval

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemválka
Jak si to Putin představoval

Dnes už každý ví, že prezident Putin (hanlivá přezdívka Putler) chce vrátit Ruskou Federaci (RF) do hranic z roku 1990, tedy Sovětského svazu. Vývoj ruské speciální operace na Ukrajině však jeho plány stále více vrací do říše snů.


Toto konstatování není rovněž z ríše snů, ale díky hrdinství ukrajinské armády (UK) se pomalu a jistě naplňuje. Nedovolím si to tvrdit, to v žádném případě se znalostmi pouze komentátora. Legitimitu tohoto tvrzení potvrdil aktuálně Valerij Solovej, jeden z prestižních ruských politologů. Podle něj v roce 2022 měl Kreml v úmyslu ovládnout téměř celý postsovětský prostor, ale Ukrajina tomu zabránila.

" Všechny plány šly k čertu! V minulém roce existovaly velkolepé plány na převzetí kontroly nad postsovětským prostorem... A dokonce možná spěchat na severozápad směrem k Baltskému moři. Nejprve to mělo být strávit 2-3 týdny na Ukrajině, den na Moldavsku, pak přijet do Gruzie, aniž bych se kohokoli zeptal, do Arménie a Kazachstánu. O Bělorusku vůbec nemluvím. Bylo jasné, že pokud Ukrajina spadne pod vojensko-politickou kontrolu Ruska, osud Běloruska a Lukašenka také byl předem daný,“ řekl Solovej. Ujišťuje, že Putin plánoval vytvořit jakousi konfederaci okupovaných zemí, v níž by byla zachována územní celistvost a suverenita zemí pouze ve formální podobě. V tomto případě by diktátor získal pozici určitého „vůdce“.

"Nejdůležitějším úkolem prezidenta Putina je zanechat stopu v historii. Místo v historii si už pro sebe vyhradil. Ale nebude to, co očekával. Několikrát Putin zopakoval: "Nechci, aby lidé močili." na mém hrobě.“ Ještě silněji to řekl v kruhu svých přátel. Tím vysvětlil své expanzivní plány... Věří, že je obdařen jistou transcendentální silou s posláním – obnovit sílu a vliv bývalý SSSR , “ řekl politolog Ruské federace.

Anonymní operace @AnonOpsSE
11.03.2023, 09:20 SEČ
Sledujte tento vývoj Nové záběry z dronu zveřejněné 10. března ukazují ruské vojáky, jak odvádějí civilisty z budov ve východním Bakhmutu na neznámé místo se zbraní v ruce, což naznačuje, že ruské síly provádějí odklízecí operace na východě Ukrajiny.

Zdroj: Диалог.UA: Dialog.UA

Kvido 11-03-2023 11:35 921

Politika - související články