Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Chce Babiše dále soudit; divadlo!

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Chce Babiše dále soudit; divadlo!

To si fakt nedovedu vysvětlit. Roky soudních tahanic a státní zástupce Šaroch opět volá expremiéra Babiše k soudu. Chce nám předvést další divadlo?


Či potřebuje se někdo nabalit dále penězi? A tak se kauza Čapí hnízdo vleče a vleče. Ale to musí mít přece pravidla? Není obvinění pana žalobce již dávno promlčené? Nyní se totiž odvolal, že Babiš a Nagyová byli dne 9. ledna 2023 zproštěni obvinění.

Šaroch zprostil obžaloby předsedu hnutí ANO Andreje Babiše a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou v kauze Čapí hnízdo a nyní se mlátička znovu rozjíždí. Ale má čas. Bylo podáno na poslední chvíli (termín končí totiž zítra). Navíc jde o tzv. blanketní odvolání, tzn. bez podrobnějšího odůvodnění. Odůvodnění má být následně doplněno až v dodatečné lhůtě do 5. května 2023.

Rozporná, podle mě, je okolnost, že soudce Jan Šott zastává názor, že se v trestním řízení neprokázalo, že Babiš s Nagyovou vyčlenili společnost Farma Čapí hnízdo z holdingu Agrofertu účelově proto, aby mohli požádat o dotaci. Důvodem pro vyčlenění firmy pravděpodobně byly podle něj ken rodinné vztahy. Agrofert z Babišových svěřenských fondů a Farma Čapí hnízdo si přitom vzájemně na stejném relevantním trhu vůbec nekonkurovaly!

Resumé:

No, prostě divadlo a šaškárna! Myslím, že taktovku v této kauze má pětislepenec premiéra Fialy. Vždyť přece před několika měsící i státní zástupce naznačoval, že se v této kauze žádný únos syna Babiše nestal, takže nepodal vůbec žalobu. I když naše televize avizovaly obrovské přešlapy proti zákonu v údajném únosu. Navíc, pan soudce Šott v rozsudku konstatoval, že se zažádaním o dotace obžalovaný A.Babiš ani nepřiblížil trestnému činu!

Foto: forum24.cz
Kvido 12-04-2023 15:39 1,534

Politika - související články