Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jací byli naši prezidenti?

KvidoKvido Přidáno před 11 měsícivzpomínky
Jací byli naši prezidenti?Náš nový pan prezident je podle mě překvapivě aktivní. Troufám si říct, že mnozí z nás to asi nečekali. Stále je v centru veřejného dění. Jak jej asi bude hodnotit historie?

Na internetu nyní koluje hodnocení předešlých prezidentů v našem státě. Zajímavý pohled.



Tomáš Garigue Masaryk
Masaryk byl určitě moudrý a vzdělaný muž, kterého si ve své době lidé docela vážili. Dnes už k němu ale přistupujeme s kritičtějším pohledem, a to zejména kvůli jeho vypjatému nacionalismu a nenávisti ke šlechtě, která se tady o nás několik staletí starala, načež on jí sebrat hodně majetku, na který předtím dlouho musela šetřit a převracet každou korunu, aby ho dokázala obhospodařovat.

Edvard Beneš
Špatný prezident, který nejprve utlačoval naše německé spoluobčany a nakonec je i vyhnal. Kdyby se to nestalo, mohla být naše země mnohem vyspělejší. Vlastně jsme všichni mohli být tak trochu Němci, což by bylo moc fajn, protože bychom se zbavili takového toho čecháčkovství, malosti a zaprděnosti.

Emil Hácha
Sice se tvářil, že je příznivcem evropské integrace, ale nejspíš si myslel něco jiného. Hodně na něho tlačili nacisti. Těm se u nás v České republice bohužel daří, i dnes je v parlamentu máme.

Klement Gottwald
Prezident, který nás začlenil do Sovětského svazu, navíc nechal popravit své spolupracovníky Miladu Horákovou a Rudolfa Slánského. Moc dobrého se o něm napsat nedá, druhý nejhorší prezident v naší historii.

Antonín Zápotocký
Povedlo se mu odstranit nerovnosti mezi lidmi, a to díky měnové reformě v roce 1953. Ale jinak nic moc. Ono od prezidenta, co místo aby se inspiroval v debatách se vzdělanými lidmi, chodíval hrát do hospody mezi lůzu na harmoniku, se to ho moc čekat nedá. Pak se té naší čecháčkovské zaprděnosti nemůžeme divit.

Antonín Novotný
Vyhlásil kontroverzní amnestii, navíc měl ještě větší nedůvěru vůči intelektuálům než jeho předchůdce, což je vždycky cesta do pekel.

Ludvík Svoboda
Nechápu, jak se prezidentem mohl stát někdo, kdo po boku Rusů vraždil Němce.

Gustáv Husák
Je odpovědný za baby boom, čímž má obrovský podíl na zvýšení uhlíkové stopy. Za tuto nezodpovědnost bohužel zaplatí naše generace tu nejvyšší cenu ve formě zničené planety. Navíc lidé, kteří se díky tomuto baby boomu narodili, patří právě k těm nejméně zodpovědným ve vztahu ochraně klimatu, ale i k jiným důležitým věcem, jako jsou lidská práva, diverzita, boj proti rasismu a tak.

Václav Havel
Jednoznačně náš nejlepší prezident, kterého nám záviděl celý svět. A také ho všichni lidé po celém světě dodnes znají a stále na něho vzpomínají a chybí jim stejně jako nám. Celý život myslel jen na to, abychom se všichni měli dobře, a jako pan prezident na tom nikdy nepřestával pracovat. Jeho slovo mělo takovou váhu, že když třeba něco řekl americkému kongresu, tak Američané to hned udělali. Kdyby nebylo Václava Havla, byl by dodnes v celé střední a východní Evropě komunismus a koncentrační tábory. Byl skromný, čestný, odvážný a spravedlivý.

Václav Klaus
V 90. letech to vypadalo, že má taky rád svobodu a demokracii jako Václav Havel, jenže ve skutečnosti naši zemi jenom vytuneloval. Jako prezident pořád zpochybňoval naše členství v Evropské unii, takže vyspělé země se na nás vůbec nemohly spolehnout.

Miloš Zeman
Úplně nejhorší prezident ze všech. Snaží se nás vytrhnout z náruče prosperující Evropské unie a připojit nás k Putinovu Rusku. Navíc je obhroublý, xenofobní, nenávidí muslimy a naší zemi jenom škodí a dělá ostudu, protože je na vozíku a pije alkohol.

Já bych k tomu řekl, že není jasné, kdo tento pohled na prezidenty sepsal. Měla to být nějaká studentka. Z jiné informasce vyplývá, že podle textu zmíněných metadat tento přehled napsal Jiří Brom. Tedy pravdě někdo, kdo se zabývá filozofii.

Foto: ČT24

Kvido 10-06-2023 15:36 1,101

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.