Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jsme na posledním místě

PexaPexa Přidáno před 9 měsícisvětobchod
Jsme na posledním místěMožná to nevíte, ale ze států EU jsme na posledním místě v porovnání s ekonomikou a spotřebitelským košem před covidem-19.


Nemoc covid-19 je za námi přes tři roky! Zatímco ostatní státy se už "přehouply" přes tuto krizi a jsou už na hodnotách ekonomiky, jaké měli před covidem-19, my se plazíme na úplném konci statistiky. Jsme na posledním místě!!!

Všechny země Evropské unie (kromě Španělska) jsou trak říkajíc za vodou.

Například Německo mělo ekonomiku v roce 2021 v kladných číslech. Aktuálně vykazuji stejná čísla jako před covidem-19. Česko se však v ekonomice propadlo loni p -18 procent a za letošní rok to prý bude ještě horší...

Kde je příčina? Chaotická vláda, řekne vám dnes skoro každý ekonom.

Zakopaný pes je v tom, že jsme, bohužel, jediným státem, kde vzrostlo státní zadlužení. Bezhlavě pumpujeme do Ukrajiny ve válce, takhle přehnaně se to nedá dělat! A navíc - stát bezhlavě zvyšuje daňové příjmy. Tím ovšem podkopává nejen spotřebitelé, ale firmy a jejich růst z inovcí, takže vlastně zvyšuje naši závislost na státu. A to je velice špatné!!!

Současné "zvednutí" spotřebitelské daně u pohonných hmot je špatný krok vlády a jejího početného stáda poradců. Je nyní dražší nafta i benzin, v průměru až o 3 Kč., a to se dominovým efejtem projeví nárůstem cen rohlíků, atd.

Lidé to již v obchodech kritizují, i když třema máslo jsem dnes joupil za 39 Kč. No, situace ve spotřebitelkém koši Česka a ekonomice vůbec není fakt dobrá, takže to vypadá že covidová doba drahoty tu s námi bude ještě další rok, dva...

Zdroj, 25. července 2022 12:15: Česká ekonomika je stále v horším stavu než před pandemií, tvrdí analýza

Pexa 04-08-2023 07:35 1,026

Politika - související články

Není žádný související článek Politika!

2 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    Zrzek
    Běž radit premiérovi Fialovi!!!!Pfft
    Odpovědět - 04-08-2023 08:32:28
    • Pexa
      Pexa
      Jo, nezlobte se, ale máte typický alibistický přístup k tomuto problému, ujařmeného člověka.
      Odpovědět - 05-08-2023 10:39:52