Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

V Rusku se mění situace?

KvidoKvido Přidáno před 9 měsíciUkrajina
V Rusku se mění situace?Za posledních 48 hodin se dějí v Rusku podivné události. Přesun vojenslé techniky z Běloruska zpět do Ruska. Elita Rusů chce skoncovat s Putinem...


Vojenská technika zpět do Ruska

Belaruski Hajun oznámil, že 5. srpna odpoledne odstartovalo z Běloruska 9 stíhaček ruského letectva a 10 dalších ruských vrtulníků opustilo zemi dříve.

Zdroj: Belaruski Hajun , nezávislé běloruské vojenské monitorovací médium

Podrobnosti: Belaruski Hajun řekl, že vrtulníky letěly směrem na východ/jihovýchod a později překročily bělorusko-ruskou hranici.

Média poznamenala, že většina vrtulníků byla v Bělorusku 209 dní (od 8. ledna). Později všech 10 vrtulníků přistálo na letecké základně Seshcha (Brjanská oblast, Rusko).

Belaruski Hajun vypočítal, že v Bělorusku bývalo nejméně 11 vrtulníků ruského letectva a pravděpodobně zbyl pouze jeden.

Později monitorovací média oznámila, že dalších devět stíhaček opustilo Bělorusko a odletělo do Ruska.

Rusové prý chtějí konec Putina

Mezi ruskou podnikatelskou a politickou elitou se podle Hlavního ředitelství rozvědky Ministerstva obrany Ukrajiny formuje skupina vlivných lidí, kteří se staví proti prezidentovi Vladimiru Putinovi a plánují jej zavraždit.

Zdroj: Vrchní ředitelství zpravodajských služeb

Podrobnosti: Cílem této skupiny je co nejdříve odstranit Putina od moci a obnovit ekonomické vazby se Západem, zničeným válkou na Ukrajině.

Citát: "Část ruské politické elity vidí v Putinově nástupci ředitele Federální bezpečnostní služby Alexandra Bortnikova. Právě Bortnikov nedávno upadl v nemilost ruského diktátora. Oficiálním důvodem pádu vůdce FSS jsou fatální chybné výpočty ve válce proti Ukrajina.

Byl to Bortnikov a jeho oddělení, kdo byl zodpovědný za analýzu názorů ukrajinského obyvatelstva a kapacity ukrajinské armády.

Zdroj: AP, Ukrajinská pravda
Kvido 06-08-2023 13:45 1,118

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.