Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Přes 500 dnů války na Ukrajině

KvidoKvido Přidáno před 8 měsíciUkrajina
Přes 500 dnů války na UkrajiněCo je to za válku na Ukrajině? Ten, co si nevidí do huby, se musí škvařit zlostí! Rusku se ve válce s Ukrajinou prostě nedaří.


Rusové napadli Ukrajinu v sousedství z čistě dobyvačných cílů. Kamuflují to teroristickými bojůvka na území Ukrajiny, které chtějí vymýtit. Ale kde dnes nejsou takové bojůvky a kvůli toho se hned neválčí! Ten v Kremlu chce pohltit zároveň celou Evropu (a pak se probudí)...

Prostě, na Ukrajině ani po více než 500 dnech nedokázali Rusové obsadit na většině území. Přitom mnohe předtím obsazené opět ztratili. Náramný úspěch tzv. 3denní operace gerojů svého v jde přesně podle plánu, ruSSák už není schopen bránit ani Krym 😁.

Jak to dopadlo včera při ukrajinském útoku na dok v Sevastopolu? Také Rusi přiznali, že jejich výsadková loď Minsk je zcela zničena. Vyhořela a zhroutila se nástavba do strojovny. Kromě toho ponorka Rostov na Donu obdržela jeden zásah poblíž můstku. Bude to asi neopravitelné. Blogeři Ruska sděluji, že jsou 3 mrtví, 31 raněných a 18 nezvěstných na palubě Minsku.

🇺🇦 Od:
eadaily.com
13.09.2023, 01:30 SEČ
Rusko uvedlo, že jednotky kyjevského režimu včera v noci odpálily rakety, které poškodily dvě lodě v loděnici v Sevastopolu. Podle nepotvrzených snímků na sociálních sítích se v suchém doku nacházela ruská dieselová ponorka, která slouží k opravám. Tyto podrobnosti sdělil Andrey Yusov , zástupce ukrajinské vojenské rozvědky v rozhovoru s agenturou Reuters.
Zdroj: eadaily.com/ru

Ukrajinské ozbrojené síly se včera (13.9.2023) zaktivizovaly v Doněcku, kde se jim podařilo zatlačit ruské jednotky.
Informuje o tom vojenský zpravodaj Jurij Kotenok, hlásí zpravodaj www.newspostrussia.ru.

Brjanská oblast byla včera večer vystavena masivnímu teroristickému útoku ukrajinských dronů. Podle ruského ministerstva obrany vypustil kyjevský režim přes ruské území čtyři bezpilotní letouny, které byly sestřeleny systémy protivzdušné obrany ve službě. První útok byl zahájen ve 22:00 13. září, následovaly další tři, chronologicky v 00:10, 00:30 a 00:45. To znamená, že drony byly vypouštěny z území Ukrajiny doslova jeden za druhým.

Podle guvernéra Brjanské oblasti Alexandra Bogomaze byly drony zlikvidovány nad Uněčeským, Brašovským, Karačevským a Starodubským městským obvodem. Poznamenal, že ve všech případech nedošlo k žádnému zničení ani obětem na životech. Oblast Brjanska je pravidelně vystavena útokům z Ukrajiny a oblast má vysokou úroveň teroristické hrozby („žlutá“).

Zhruba v 05:30 ráno byl také zastaven pokus kyjevského režimu o teroristický útok bezpilotním letadlem typu UAV na objekty na Krymu. Podle ruského ministerstva obrany při odrážení útoku systémy protivzdušné obrany ve službě zničily 11 ukrajinských bezpilotních letounů.

Téměř současně se ve vodách Černého moře ukrajinské ozbrojené síly pokusily zaútočit na hlídkovou loď Černomořské flotily ruského námořnictva „Sergej Kotov“ s pěti bezpilotními námořními čluny. Při odrážení útoku bylo všech pět nepřátelských námořních dronů zničeno ze standardních zbraní lodi. Hlídková loď Projektu 22160 „Sergey Kotov“ se stala součástí Černomořské flotily. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany. Toto je čtvrtá produkční loď této série projektu 22160.


Vojenská loď Sergey Kotov. Foto: Commons.wikimedia.org

🇺🇦 Od:

14.09.2023, 08:20 SEČ
Nedaří se Rusům i jinde. Např. U Saratova došlo dnes (14.9.2023, 08:20 hod SEČ) k silné explozi. Místní obyvatelé předpokládají, že došlo k poškození plynovodu.
Potvrdil to např. Telegramový kanál „Pozor, zprávy“. V místě výbuchu stoupají do vzduchu oblaky kouře. Oficiální informace k této záležitosti zatím nejsou.

🇺🇦 Od:

Systém Triumf, ruské výroby, který zničil ze včerejška na dnešek ukrajinský útok. Tento systém přislíbil včera na jednání v Moskvě Putin Severní Koreji.
14.09.2023, 10:12 SEČ
Ukrajina (UA) v noci na dnešek (14.9.2023) zničila ruský systém protivzdušné obrany nedaleko města Jevpatorija na západě Ruskem anektovaného Krymského poloostrova. Sděluje zpravodajství agentury Reuters s odkazem na ukrajinské tajné služby. Ukrajinské drony údajně zneškodnily radary a antény ruského systému. Námořnictvo pak takto oslabený systém Triumf zasáhlo dvěma protilodními střelami Neptun, které se používají i k útoku na pozemní cíle. Specialisté to hodnotí jako nebývale účinný útok UA.
K útoku došlo den poté, co Ukrajina odpálila rakety na krymský přístav Sevastopol, kde sídlí Černomořská flotila ruského námořnictva, v útoku, který signalizoval rostoucí raketové schopnosti Ukrajiny.
Reportáž Toma Balmfortha; editoval Timothy Heritage.

🇺🇦 Od:
eadaily.com
15.09.2023, 06:00 SEČ
Ve svém ranním přehledu 15. září Jak hlásí vojenský pozorovatel Jurij Podoljaka , známky možné radikální změny jsou pozorovány v celém tomto úseku fronty.
Expert vysvětlil, že až do poslední chvíle nepřítel neustále útočil na ruské pozice a snažil se vytlačit naši armádu z oblastí Rabotino-Verbovoye, Urozhaynoye, Novomayorsky a Pyatikhatki.
V důsledku těchto útoků, které stály obrovské ztráty, se nepřátelským jednotkám podařilo prosadit naši obranu v řadě oblastí, ale nikde se jimi nepodařilo prorazit. Naše bránící se jednotky byly schopny udržet kritické pozice a všechny velitelské výšky.
Podle Podoljaka v poslední době se začaly objevovat známky změny situace, které jsou stále zřetelnější.

🇺🇦 Od: olexander scherba @olex_scherba
15.09.2023, 15:13 SEČ
Blízko Klishiivka Bakhmutu se stal hřbitovem pro tisíce Rusů. Tato země je nasáklá krví.
Konečně pod kontrolou UkrainianArmy. Ukrajina jde dopředu!!!


🇺🇦 Od: (((Tendar)))@Tendar
16.09.2023, 09:55 SEČ
In the final moments of the battle in Andriivka, Ukrainians send an UAV, which had an attached loudspeaker, into the surrounded village, ordering the remnants of the Russian unit to surrender.
V posledních okamžicích bitvy v Andriivce posílají Ukrajinci do obklíčené vesnice bezpilotní prostředek s připojeným reproduktorem a nařizují zbytkům ruské jednotky, aby se vzdaly.




🇺🇦 Od: NEXTA@nexta_tv
21.09.2023, 10:27 SEČ
Institut pro studium války uvádí, že se bitvy blíží #Bakhmutumožnil Ukrajině zdržovat #Russiansíly, které by se mohly bránit v oblasti Záporoží
Institut poznamenal, že ukrajinské obranné a protiofenzivní operace v oblasti Bakhmut, vedené od léta 2022, byly z operačního hlediska dobře provedeny.
Pomohli odklonit velké množství ruské bojové síly, která by jinak mohla být použita k posílení ruské obrany na jihu Ukrajiny.



Kvido 14-09-2023 08:59 4,752

4 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    Majnuš
    Ano, Ukrajinci na frontě dělaj co umí. Líbí se mi to Líbí se mi to
    Ale všechno zavinily USA,
    Vzniklo to, když se namontovaly americké lodě do Černého moře, prý cvičit Ukrajince!? Ale co má Amík co dělat v Černém moři?????????????
    Jaká by byla situejšn, kdyby si toto dovolilo Rusko někde v blízkosti USA???
    Odpovědět - 14-09-2023 16:16:30
    • A
      zrzek
      Píšeš to dost pozitivně pro Rusy, ale ono to tak je. Tak to vypadá, že ukrajinská tisková Maljarová situaci dost zkresluje, to se mi nelíbí. Proto vítám tvoje zprávy z bojiště, že to máš z hodně stran.
      Odpovědět - 15-09-2023 13:55:25
      • Pexa
        Pexa
        Jo ta Maljarová to podle mého názoru hodně nadsazuje. Podle ní stále vyhrávají Ukrajinci a osvobozují jednu obec za druhou, a už jdou na Sevastopol a Mariapol. Přitom psala o Robotine, že tam vyhrávali Ukrajinci, ale už týden není o tom od té tiskové zmínka. Tak, jak to je?
        Odpovědět - 15-09-2023 14:02:57
        • Kvido
          Kvido
          Jak to je v Rabotino najdeš v tomto článku zcela na konci. Je to ze dneška 15.9.2023. Ahoj!
          Odpovědět - 15-09-2023 14:25:19